Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

«Δημοψήφισμα» για τα 18 ελληνικά νησιά του Αιγαίου που αμφισβητεί η Τουρκία θέλει να κάνει ο Ερντογάν!

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ 

Σε διενέργεια δημοψηφίσματος για τα «νησιά του Αιγαίου που έχει καταλάβει η Ελλάδα» προσανατολίζεται η τουρκική κυβέρνηση σε μια ακόμη ενέργεια της Άγκυρας η οποία επιζητά ένα «θερμό» έως «θερμότατο» επεισόδιο στο Αιγαίο το οποίο μπορεί να εξελιχθεί σε ένοπλη σύγκρουση ελεγχόμενης κλίμακας.

Την αποκάλυψη έκανε ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Ουμίτ Γιαλίμ ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι ο Ερντογάν «θα κάνει δημοψήφισμα για τα νησιά που μας έχουν αρπάξει οι Έλληνες».
Ο τούρκος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας δεν διευκρίνισε ποιο θα είναι το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτό μπορεί να περιέχει την ερώτηση εάν ο τουρκικός λαός αποδέχεται την διεκδίκηση με κάθε μέσο των νησιών από την Τουρκία ή όχι.
Όπως δείχνουν τα πράγματα η Άγκυρα κρατάει το «καλύτερο» για το τέλος. Αυτό διερμηνεύεται ότι το τουρκικό καθεστώς θα επιδιώξει λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο για αυτό, δημοψήφισμα ξαφνική ένταση με την Ελλάδα, ένταση  που είναι άγνωστο που μπορεί να φτάσει.

Φυσικά δεν μπορεί να γίνει άλλο δημοψήφισμα πριν το κρίσιμο για την συνταγματική αναθεώρηση, αλλά η εξαγγελία του και μόνο δείχνει τις προθέσεις της Άγκυρας.
Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία με NAVTEX προχώρησε στις 16 και 17 Μαρτίου σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα Δωδεκάνησα αλλά και πολύ κοντά στο Καστελόριζο.
Σε κάθε περίπτωση κάθε διενέργεια «δημοψηφίσματος» για εδάφη άλλου κράτους μόνο κωμική έννοια θα είχε εάν δεν η κατάσταση με την Τουρκία δεν ήταν τόσο ευαίσθητη όπως είναι σήμερα και θα είναι τουλάχιστον μέχρι τις 16 Απριλίου.
Στο πλαίσιο αυτό δε θα πρέπει να μας εκπλήξει τίποτα από την μεριά της Τουρκίας η κυβέρνηση της οποίας δε θα διστάσει να σκαρφιστεί το οτιδήποτε για να συσπειρώσει τις εθνικιστικές και τις ακραιφνές ισλαμιστικό της δυναμικό προκειμένου να πετύχει τους στόχους της.

Δείτε ως εκπαιδεύεται η μονάδα SAT του τουρκικού Ναυτικού η οποία θα αναλάβει τις πρώτες αποστολές σε περίπτωση  μιας ένοπλης σύγκρουσης στο Αιγαίο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.