Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Γενέθλια εκδήλωση για τα 120 χρόνια προσφοράς του 11ου ΣΠ στην Τρίπολη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)Ρεπορτάζ: Έφη Καστραντά

Tιμητική εκδήλωση για τα 120 χρόνια ιστορικής προσφοράς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαρτίου στο Στρατόπεδο Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την ευκαιρία εορτασμού της γενέθλιας ημέρας του Συντάγματος το οποίο συγκροτήθηκε  στις 9 Μαρτίου του 1897.
Το 11ο Σ. Π. συμμετείχε σε όλους τους Πολεμικούς αγώνες της Ελλάδος, όπως στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο 1897, στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μικρασιατική εκστρατεία, στην Ελληνο-ιταλική σύρραξη και στη γερμανική εισβολή το 1940-41.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1946, το 11 Σ. Π. γίνεται κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και ονομάζεται  Κέντρο Βασικής Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Τριπόλεως - ΚΒΕΤ. Το 1949 μετονομάζεται σε ΚΕΝ, το 1964 11ο Σ. Π. Σ/χου Διονυσίου Παπαδόγγονα και το 1983 σε Στρατόπεδο Στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.
Η εκδήλωση έγινε στον εξωτερικό χώρο του Στρατοπέδου και παρά τη βροχή, το πρόγραμμα εορτασμού κύλησε ομαλά.
Η σεμνή εορτή περιελάμβανε δοξολογία, ανάγνωση της ημέρας διαταγής από τον διοικητή αντισυνταγματάρχη Φωτεινάκη Σταύρο, προσκλητήριο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.