Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Tο πολεμικό «διάγγελμα» Ν.Κοτζιά αργά το βράδυ αποσόβησε την ελληνοτουρκική σύρραξη προς το παρόν – Στα κόκπιτ την έβγαλαν οι πιλότοι μας (βίντεο)


Το πολεμικό «διάγγελμα» του Υπουργού Εξωτερικών, Ν.Κοτζιά, αποσόβησε χτες βράδυ την σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς όπως σας είχε ενημερώσει το pentapostagma.gr σε συναγερμό βρισκόταν τόσο η Πολεμική μας Αεροπορία όσο και οι δυνάμεις του Στόλου μας ενώ οι κανόνες εμπλοκής είχαν αποδεσμευτεί.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ήταν μια αριστοτεχνική κίνηση από τον Ν.Κοτζιά ο οποίος την κατάλληλη ώρα έστειλε μήνυμα αποτροπής μέσω της ισχύς των όπλων
Τουρκικά πολεμικά πλοία, ακταιωροί και φουσκωτά επιχείρησαν να περικυκλώσουν τις βραχονησίδες. Σε απόσταση αναπνοής υπήρχαν δυνάμεις του Λιμενικού και του Στόλου, καταδρομείς μας είχαν αναπτυχθεί σε παρακείμενα νησάκια ενώ είχαμε σε ετοιμότητα καταδρομικά τμήματα του Ναυτικού πέρα των διεσπαρμένων δυνάμεων.

Οι πιλότοι μας έβγαλαν τη νύχτα μέσα στα κόκπιτ με τα μαχητικά μας να είναι οπλισμένα…
Ξαφνικά και ενώ η κρίση έχει αρχίσει να κλιμακώνεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιάς, δίνει συνέντευξη και στη ουσία απευθύνει πολεμικό διάγγελμα λέγοντας:
«Δεν θα είμαστε πάντοτε ανεκτικοί και η απάντησή μας δεν θα είναι μόνο αυτή που δώσαμε, θα είναι πολύ πιο σκληρή. H κόκκινη γραμμή μας είναι να μην πατήσουν σε ελληνικό έδαφος. Κόντεψαν να το κάνουν τις προηγούμενες ημέρες».
«Η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα στρατιωτικά, ηθικά, πολιτικά, διπλωματικά, προετοιμασμένη για κάθε είδους επεισόδια
«H Τουρκία πρέπει να ξέρει και να το ξανασκεφτεί σοβαρά πριν μπει σε τέτοιου είδους «παιχνίδια» σαν το Φαρμακονήσι ότι «δεν θα είμαστε πάντοτε ανεκτικοί και η απάντησή μας δεν θα είναι μόνο αυτή που δώσαμε, θα είναι πολύ πιο σκληρή».
Ερωτηθείς για το περίφημο tour του Τούρκου ΓΕΕΘΑ στην περιοχή των Ιμίων ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια «γιατί είχαμε πάρει τα μέτρα μας» καθώς «προστατεύουμε τους χώρους της Ελλάδας με πολύ μεγαλύτερη προσοχή απ” ότι γινόταν στο παρελθόν» επισημαίνοντας ότι η Τουρκία κάνει μεγάλο λάθος αν νομίζει «ότι επειδή έχουμε την οικονομική κρίση, ότι είμαστε αδύναμοι όσον αφορά την προστασία της ασφάλειας της χώρας και της κυριαρχίας μας» που « είναι μεγαλύτερη απ” ότι στο παρελθόν».
Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν κάνει πρωτοσέλιδα τις δηλώσεις του Ν.Κοτζιά. Όπως αναφέρουν:

«Ο Kοτζιάς λέει ότι ο Χ.Ακάρ δεν μπορούσε να πάει στα Ίμια ακόμη και να το ήθελε. Η Τουρκία κάνει λάθη, προστατεύουμε πολύ καλύτερα τα εδάφη μας»..
Η ουσία είναι ότι οι Τούρκοι θα απαντήσουν στις δηλώσεις Ν.Κοτζιά και θα επιχειρήσουν απόβαση. Αυτός είναι και ο λόγος της έντονης  δημοσιότητας της συνέντευξης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.