Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Tρία ελικόπτερα Chinoοk από τις ΗΠΑ εντάσσονται στην Αεροπορία ΣτρατούΤου Λεωνίδα Μπλαβέρη
Τρία ακόμα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook φτάνουν σήμερα (χθες) με πλοίο μεταφοράς RO/RO από τις ΗΠΑ στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς στο Κερατσίνι, προκειμένου να ενταχθούν και αυτά στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού.
Πρόκειται για τη δεύτερη «παρτίδα» από τα δέκα ελικόπτερα του ιδίου τύπου από τα αποθέματα της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, ήδη έχουν φτάσει τα πρώτα τρία εξ αυτών, και σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), ενώ υπάρχει και δυνατότητα αποκτήσεως και άλλων πέντε, συνολικώς 15, σε δεύτερη φάση, έναντι κόστους 100 εκατ.δολαρίων συνολικώς.
Τα τρία πρώτα είχαν φτάσει στην Ελλάδα, στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Πειραιώς, στις 11 Νοεμβρίου 2016, τα οποία παρελήφθησαν στο πλαίσιο σχετικής διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Τα ελικόπτερα θα παραληφθούν και θα ενταχθούν αρχικώς στη δύναμη του 4ου ΤΕΑΣ και ακολούθως υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και δεύτερης μονάδος με ελικόπτερα Chinook, γεγονός που αναμένεται να αναβαθμίσει καθέτως τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΣΞ και της Δυνάμεως Αμέσου Αντιδράσεως του ΓΕΕΘΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.