Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στον Τ/Σ STAR και στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, μεταξύ άλλων ανέφερε σχετικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης:

«Τίποτα δεν είναι χαμένο όσο διαρκούν οι συζητήσεις και μπορούν να γίνουν πράγματα είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη. Εμείς έχουμε βάλει κάποιους στόχους.
Το πρώτο είναι να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς να υπάρχουν καινούργια μέτρα. Πρέπει να είναι καθαρό ότι συζητάμε για το 2019 και μετά, χωρίς να υπάρχουν καινούργια μέτρα και όσα συμφωνηθούν να είναι τέτοια που να δίνουν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ακολουθήσει αυτή την πορεία που έχει ανοίξει, δηλαδή μια αναπτυξιακή πορεία, που όλοι συναινούν ότι μπορεί να εδραιωθεί το 2017 και το 2018.
Καμία συμφωνία δεν έχει κλείσει αν δεν έχει κλείσει ολόκληρη. Προσδοκίες μας και στόχος αυτής της διαπραγμάτευσης, είναι να μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση, που θα μας δώσει μια δυνατότητα να εισρεύσει φρέσκο χρήμα.
Το δεύτερο είναι να μπουν σε μια διαδικασία τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, δηλαδή πως θα γίνει η διαχείριση του χρέους μεσοπρόθεσμα, γιατί η βραχυπρόθεσμη στην ουσία έχει λήξει.

Όταν προσέρχεται κανείς σε διαπραγμάτευση βάζει τα οριακά προς τα πάνω σημεία του, με σκοπό σε ένα άλλο επίπεδο να βρεθεί η χρυσή τομή. Αυτό που επιζητούμε είναι να υπάρχει μια ισορροπία που θα διαμορφώνει σταθερότητα στην οικονομία και την κοινωνία, όχι καινούργια βάρη στην κοινωνία, και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας. Ακόμα και το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 και το 2019, το 3,5%,  βασίζεται σε εκτιμήσεις ανάπτυξης 2,7%, αυτό δεν πρέπει να διακοπεί.
Δουλεύουμε για την πρώτη ημερομηνία που είναι η 20η Φεβρουαρίου. Στις 15 Μαρτίου στην Ολλανδία θα γίνουν εκλογές και θα είναι και προς το συμφέρον του κόμματος και της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει ο κύριος Ντάισελμπλουμ, αυτή η συμφωνία να έχει κλείσει μέχρι τότε. Όλοι πρέπει να εργαστούμε όσο σκληρά χρειάζεται. Το όριο δεν είναι το δυνατό αλλά είναι αυτό που χρειάζεται.
Δεν είναι θέμα ανταλλαγμάτων. Θέλουμε να φύγουμε το 2018 από την επιτροπεία. Η συζήτηση περί Grexit και περί νομίσματος είναι κουτή. Δεν τρενάρουμε καμία διαπραγμάτευση. Είναι προς το συμφέρον  όλων να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση. »


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.