Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Τούρκος αξιωματούχος θέλει τα… μισά Δωδεκάνησα! (Eπικαλείται βρετανικούς και αμερικανικούς χάρτες!)


Νέο παραλήρημα δημοσιεύεται σε τουρκική εφημερίδα, όπου φιλοξενείται ο εξωφρενικός ισχυρισμός ότι οι Οινούσες, η Ψέριμος, οι Φούρνοι, το Φαρμακονήσι, η Λεβίθα, το Αγαθονήσι και οι Αρκιοί αποτελούν τουρκικό έδαφος και μάλιστα φιλοξενεί δηλώσεις πρώην Τούρκου αξιωματούχου που κατηγορεί τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι «ψεύδεται» επειδή δεν διεκδικεί τις Οινούσες και τα υπόλοιπα νησιά ως τουρκικό έδαφος.
Η (αριστερή;) εφημερίδα Aydınlık σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Πρωθυπουργός ψεύδεται» αναφέρεται σε διευκρινιστικές δηλώσεις και σχόλια του πρώην Γενικού Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ (Ümit Yalım).
Συγκεκριμένα, ο Γιαλίμ επικρίνει τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ για τη δήλωσή του ότι «το γεγονός ότι ο [Έλληνας] Υπουργός Άμυνας πήγε εκεί και φωτογραφήθηκε στις βραχονησίδες δεν έχουν νόημα για εμάς [την Τουρκία]», εκτιμώντας ότι, με αυτές τις δηλώσεις, ο Γιλντιρίμ αναγνώρισε ότι η Τουρκία εγκαταλείπει πλήρως το Αιγαίο στην Ελλάδα. «Είναι πολύ περίεργο να τα λέει αυτά, ενώ ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας παραβίασε τον εναέριο χώρο κατά 4,5 μίλια. Ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ δεν έχει δικαίωμα να αγνοεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σχολίασε ο Γιαλίμ.
Στη συνέχεια, ασκεί κριτική επίσης στις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, σχετικά με τα 130 νησιά, για τα οποία είπε ότι «δεν είναι σαφές το καθεστώς κυριότητάς τους».
«Ο Πρωθυπουργός Γιλντιρίμ ψεύδεται μπροστά στα μάτια του λαού, και κοροϊδεύει τη νοημοσύνη του», σχολίασε ο Γιαλίμ και συνέχισε:
«Στο Ανατολικό Αιγαίο υπάρχουν πάνω από 150 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκική Δημοκρατία.
»Αυτό καταδεικνύεται καθαρά από βρετανικούς και αμερικανικούς χάρτες, καθώς και χάρτες και έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους το Επιτελείο Στρατού, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Υπηρεσία Χαρτών.


»Τα νησιά Ψέριμος (Keçi) Οινούσα (Koyun), Φούρνοι (Hurşit) Φαρμακονήσι (Bulamaç), Λεβίθα (Koçbaba) Αγαθονήσι (Eşek), Αρκοί (Nergizçik) υπάρχουν ακόμα και στους τουρκικούς οδικούς χάρτες.
»Ένα από τα νησιά, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα λεγόμενα του Γιλντιρίμ [περί «μη ξεκάθαρης ταυτότητας»], είναι και οι Οινούσσες, που βρίσκονται σε απόσταση 6 μλ [5 μίλια ή 8 χιλιόμετρα από την τουρκική ακτή] από τη Σμύρνη.

»Οι Οινούσες, που δεν καταλήφθηκαν στη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων και δεν παραδόθηκαν στη Λωζάνη, βρίσκονται εντός των συνόρων του Εθνικού Όρκου.
»Οι Οινούσες καταλήφθηκαν από την Ελλάδα το 2004 [σ.σ. οι Οινούσσες αποτελούν ελληνικό έδαφος από το 1912], και από τότε κυματίζει εκεί η ελληνική σημαία και υπάρχει ελληνική στρατιωτική παρουσία. Ο Γιλντιρίμ, στις Οινούσες, οι οποίες ανήκουν στη δική του εκλογική περιφέρεια, τη Σμύρνη, μπήκε με διαβατήριο. Και στο διαβατήριό του υπάρχει σφραγίδα “Οινούσσες – Ελλάδα”», καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.