Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Βιογραφικό και θέσεις του υποψήφιου μέλους της ΕΑΑΣ Αντγου ε.α της ΕΛΑΣ Χρήστου Κονταρίδη




ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ   ΚΑΙ   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ   ΣΗΜΕΙΩΜΑ                                                          

του υποψηφίου για Μέλος της Ε.Α.Α.Σ.

αντιστρατήγου Αστυνομίας ε.α. Χρήστου Κονταρίδη του Ιωάννη.

τηλ. 6948-887775 , e-mail: kontis115@yahoo.gr






        Με εκτίμηση σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ. κατά τις προσεχείς αρχαιρεσίες της 19ης Φεβρουαρίου 2017. Αυτό που πρέπει να επιδιώξουμε είναι η αύξηση της συνοχής , της συσπείρωσης και της δυναμικότητος της Ένωσης , στο οποίο θα συμβάλει , κατά τη γνώμη μου , η μεθοδικότερη συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερες Οργανώσεις\Ενώσεις εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας , του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος , όπου τον πρώτο λόγο και τον συντονισμό θα πρέπει να έχει η Ε.Α.Α.Σ. Με τον τρόπο αυτόν η Ε.Α.Α.Σ. θα αναβαθμισθεί σε έναν περισσότερο αξιόπιστο συνομιλητή και εταίρο με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας για την επίλυση των προβλημάτων , αλλά κυρίως θα είναι ο ισχυρός θεματοφύλακας των Εθνικών μας θεμάτων. Πάνω απ’ όλα η Πατρίδα μας.



  α) Προσωπικά στοιχεία:

        Ημερομηνία γέννησης  : 21-3-1964.

        Τόπος γέννησης             : Αλεξανδρούπολη.

        Διεύθυνση κατοικίας    : Δημητρίου Μόσχα 31 -15124 Μαρούσι.

        Τηλ. 6948887775 – 6936193260.

        e-mail : kontis115@yahoo.gr



β) Βασική εκπαίδευση:

        Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Κορωπίου το 1981 και το ίδιο έτος εισήλθα κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων στη Σχολή Ενωμοταρχών Χωροφυλακής (υπαξιωματικών). Το 1983 εισήλθα στη Σχολή Αξιωματικών Χωροφυλακής (αξιωματικών) και το 1986 εξήλθα της Σχολής με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β’.



γ) Σπουδές:

·         Υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

·         Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (βαθμός : άριστα 9,2).

·         Πτυχίο Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου (βαθμός: λίαν καλώς 8,4).

·         Πτυχίο της Σχολής Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.) , (βαθμός : άριστα 9,4).

·         Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σχολής Εθνικής Ασφαλείας (Σ.Ε.Α.) της Ελληνικής Αστυνομίας (βαθμός : άριστα 20).

·         Πτυχίο της Σχολής Επιτελών-Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας (βαθμός : άριστα 20).

·         Πτυχίο της Σχολής Υπαστυνόμων της Ελληνικής Αστυνομίας.

·         Εκπαιδεύσεις και σεμινάρια επί θεμάτων υπηρεσιακού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία - Ολλανδία) , (Non military crisis management - Public Order).



δ) Ερευνητικά Ενδιαφέροντα:    

·         Περίπου εικοσιπέντε (25) προπτυχιακές κ’ μεταπτυχιακές έρευνες και διατριβές επί θεμάτων ιστορικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος (Πάντειο Πανεπιστήμιο , Σ.ΕΘ.Α. , Σ.Ε.Α.).

·         Συγγραφή βιβλίου με θέμα: ‘’Ο Οθωμανικός Στρατός (1299-1922) –Οργάνωση , οπλισμός , τακτικές μάχης και στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις’’(εκδόσεις ‘Ευρασία’ , 2012).

·         Συγγραφή βιβλίου-λευκώματος με θέμα: ‘’Χωροφυλακή και Αστυνομία Πόλεων στα Ιόνια Νησιά. Εικόνες και αντικείμενα του παρελθόντος’’(εκδόσεις Ευρασία , 2013).

·         Συγγραφή βιβλίου με θέμα: ‘’Δεσμοί Ελλήνων και Ρώσων στα Ιόνια Νησιά’’(εκδόσεις Ευρασία , 2014).

·         Αρθογραφία σε εφημερίδες , στον περιοδικό τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης επί θεμάτων κοινωνικού , πολιτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.



ε) Υπηρεσίες ως αξιωματικός:

        Έχω υπηρετήσει ως αξιωματικός στις παρακάτω υπηρεσίες:

·         Στο 4ο Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών (Ομονοίας) και στο 3ο αστυνομικό Τμήμα Πειραιά (Μανιάτικα).

·         Στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.





·         Στην Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Δ.Α.Ε.Α.\Ε.Κ.Α.Μ.).
·         Στις Ειδικές Δυνάμεις Αστυνομίας (Δ.Α.Ε.Α.\Υ.Α.Τ.).
·         Στο Επιτελείο , καθώς και , ως διοικητής , στο Τμήμα Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.
·         Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας , ως Αστυνομικός Διευθυντής Νομού.
·         Το Μάρτιο του 2011 , τοποθετήθηκα νε το βαθμό του ταξιάρχου ως Διοικητής στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.) , ως διοικητής , ενώ τον Ιούλιο του 2012 προήχθην στο βαθμό του υποστρατήγου , παραμένοντας στην παραπάνω υπηρεσία.
·         Το Μάρτιο του 2013 , μετατέθηκα στην Κέρκυρα με καθήκοντα Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ιονίων Νήσων , με το βαθμό του υποστρατήγου.
·         Τον Απρίλιο του 2014 , αποστρατεύθηκα με τον βαθμό του αντιστρατήγου , μετά από 33 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και μου απονεμήθηκε ο τίτλος του επιτίμου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ιονίων Νήσων.

στ) Επιχειρησιακές Εκπαιδεύσεις: 
·         Σχολείο Ε.Κ.Α.Μ. (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα).
·         Συνεκπαιδεύσεις στα πλαίσια της συνεργασίας της Ε.Κ.Α.Μ. με Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού. Καταρριχήσεις από ελικόπτερα και βράχους αρνητικών κλίσεων (Μεγάλο Πεύκο).
·         Εκπαιδεύσεις επί θεμάτων αυτοάμυνας , αυτοπροστασίας , σκοποβολής μάχης , σχεδιασμού επιχειρήσεων προς αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών , ενόπλων συγκρούσεων , οργανωμένων ληστειών , ανακαταλήψεων αεροσκαφών σε περιπτώσεις αεροπειρατειών , προστασίας υψηλών προσώπων , αντιμετώπισης περιπτώσεων ομηρίας ατόμων και λήψης μέτρων ασφαλείας σε περιοχές κρίσεων.
·         Διετέλεσα εκπαιδευτής και επικεφαλής εκπαιδεύσεων Σχολείων Υ.Α.Τ. (Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων) , από το 2000 έως το 2008 , όσον αφορά τον επιχειρησιακό τομέα (πολεμικές τέχνες , αντιμετώπιση επικινδύνων καταστάσεων διαχείρισης όχλου , αστυνομικές παρατάξεις , χρήση χημικών κ.λ.π.).
·         Ως μάχιμος αξιωματικός της Υ.Α.Τ. ήμουν υπεύθυνος επιχειρησιακού σχεδιασμού – συντονισμού και καθοδήγησης Διμοιριών Αποκατάστασης Τάξης , σε κατασταλτικές ενέργειες ελέγχου παρεκτρεπομένου όχλου στην Αθήνα και σε περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.
·         Ως ταξίαρχος στην Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.) , επινόησα και δημιούργησα την Ειδική Ομάδα Μεταγωγών (Ε.Ο.Μ.) για την ασφάλεια μεταγωγών άκρως επικίνδυνων κακοποιών , οργανώνοντας συνεκπαιδεύσεις της με την Ε.Κ.Α.Μ. και εξοπλίζοντάς την με τελευταίου τύπου πολεμικό υλικό.


ζ) Εμπειρίες και εξειδικεύσεις:
·         Έχω τελέσει Διοικητής σε μεγάλους Αστυνομικούς σχηματισμούς , με πολύχρονη εμπειρία στην Διοίκηση Προσωπικού και έχω τιμηθεί από την υπηρεσία με πολλές ευαρέσκειες , εύφημες μνείες και ηθικές αμοιβές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μου σε διάφορες περιπτώσεις , ενώ έχω υποστεί , κατά τη διάρκεια και ένεκα αυτής , αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς.
·         Γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα ασφαλείας προσώπων και εγκαταστάσεων , λόγω της συνεχούς εμπειρίας μου σε μάχιμες υπηρεσίες , αλλά και των πολλών σχετικών εκπαιδεύσεών μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

η) Ενδιαφέροντα και δραστηριότητες:
·         Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών .
·         Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.).
·         Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.Μ.Ε.).
·         Από τον Ιούλιο του 2016 , εκδίδω μία προσωπική διμηνιαία 20σέλιδη εφημερίδα υπό τον τίτλο ‘’ΓΝΩΜΗ αποστράτων’’ , η οποία προβάλει θέματα που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις , παρουσιάζοντας και θέματα επικαιρότητας , πολιτισμού και ιστορίας , η οποία εκτυπώνεται σε 10.000 αντίτυπα και αποστέλλεται δωρεάν σε αποστράτους των Σωμάτων Ασφαλείας και σε όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες Αττικής , Ενώσεις , Φορείς κ.λ.π. 

θ) Άλλες ασχολίες και δραστηριότητες:

Πολεμικές τέχνες , ζωγραφική , φωτογραφία , υποβρύχιο ψάρεμα , διάβασμα , μοντελισμός , συλλογές κ.α.

Σημ. Τα υπό στοιχεία α’ έως και η’ αναφερόμενα , εμφαίνονται σε επίσημα έγγραφα κάθε φορέα , καθώς και στο ατομικό υπηρεσιακό μου βιβλιάριο.


                                                                                                                                                   Χρήστος  Ι.  Κονταρίδης.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Βιογραφικό και θέσεις του υποψήφιου μέλους της ΕΑΑΣ Αντγου ε.α της ΕΛΑΣ Χρήστου Κονταρίδη
Βιογραφικό και θέσεις του υποψήφιου μέλους της ΕΑΑΣ Αντγου ε.α της ΕΛΑΣ Χρήστου Κονταρίδη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlflWUWaALzPpgTGI9beF_5x6uHsm093n8QZMh5D3LnehmKBwYIExURui8UQx2ojgJnY0uDvjGQc-opz0wpkmVcFlhHsxJ6Hn1k89vULdE-fqJm3vfd0qRyWP4y5w6_eNe7a8IuCAWLGg/s640/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlflWUWaALzPpgTGI9beF_5x6uHsm093n8QZMh5D3LnehmKBwYIExURui8UQx2ojgJnY0uDvjGQc-opz0wpkmVcFlhHsxJ6Hn1k89vULdE-fqJm3vfd0qRyWP4y5w6_eNe7a8IuCAWLGg/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_909.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_909.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy