Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση της ΠΟΣ με την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού
Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ) παρέθεσε στη ΛΑΕΔ γεύμα εργασίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), με την ευκαιρία της σύγκλισης Δ.Σ. στην Αθήνα (21-24 Φεβ. 2017).

Η Πα.Δ.Ε.Ε., συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της ελληνικής Κυβέρνησης και υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην Πα.Δ.Ε.Ε. μετέχουν περίπου 190 ελληνικής καταγωγής βουλευτές καθώς και πρώην βουλευτές από νομοθετικά σώματα του εξωτερικού, από 31 χώρες και περιλαμβάνονται Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Κοινοβουλίων, Υπουργοί, Βουλευτές και Γερουσιαστές.
Στο γεύμα συμμετείχαν από την Πα.Δ.Ε.Ε. η Αντιπρόεδρος του ΔΣ κα Πάνα Μέρτσαντ (Γερουσιαστής Καναδά), τα Μέλη ΔΣ κα Νικόλ Μαλιωτάκη (Πολιτειακή Βουλευτής, New York, ΗΠΑ), κ. Λεωνίδας Ραπτάκης (Πολιτειακός Βουλευτής, Rhodes Island, ΗΠΑ), κ. Γεράσιμος Σκλαβούνος (Βουλευτής Laurier-Dorion, Quebec, Καναδά), κ. Φίλιππος Κίτσος (Βουλευτής Καντονίου Neuchatel, Ελβετία) και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Πανταζόπουλος (πρώην Βουλευτής στη Βικτώρια, Αυστραλία). Από την ΠΟΣ ο Ταξχος εα Βασίλειος Νικολόπουλος (Πρόεδρος ΔΣ), ο  Ανθλγός εα Γεώργιος Σουλιώτης, (Δημοσίων  Σχέσεων), η κα Σταματίνα Λιάπη (Διεθνών Σχέσεων) και ο Αντγος εα Δημήτριος Δημητρούλης (Μέλος ΕΕ). Παρευρέθηκαν επίσης η κα Παρασκευή Καραστεργίου (Προϊσταμένη της Δ/νσης Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής),  η κα Μαρία Δασκαλάκη και η κα Ξανθή Μόρφη υπηρεσιακοί υπάλληλοι.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος έγινε αλληλοενημέρωση για τη δομή και τις δράσεις τόσο της Πα.Δ.Ε.Ε. όσο και της ΠΟΣ, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και για τον αντίκτυπο των εθνικών μας θεμάτων στις χώρες που εκλέγονται. Τέλος συζητήθηκε το θέμα των συντάξεων  χηρείας (άρθρο 12, Ν.4387/2016), σε σχέση με αντίστοιχες ρυθμίσεις που υπάρχουν αλλά και γενικότερα τις προβλέψεις πρόνοιας στις χώρες τους. Είναι γεγονός ότι εξεπλάγησαν με τις συγκεκριμένες προβλέψεις του υπόψη νόμου.
Του γεύματος προηγήθηκε ξενάγηση στους χώρους και στο μουσείο του Σαρογλείου Μεγάρου, όπου τους έγινε σύντομη ενημέρωση από το προσωπικό της ΛΑΕΔ.

Στα Μέλη του ΔΣ της Πα.Δ.Ε.Ε. ο Πρόεδρος της ΠΟΣ επέδωσε αναμνηστικά μετάλλια με το έμβλημα της Ομοσπονδίας.
Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η συνάντηση αυτή ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία αλληλοενημέρωσης και μελλοντικής συνεργασίας με την Πα.Δ.Ε.Ε., η οποία επιτελεί σημαντικό έργο κυρίως σε εθνικά θέματα στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.