Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Α/ΓΕΝ: Σε ανώτατο επίπεδο εξετάζεται η υπαγωγή της ΑΣΔΕΝ στο Α.ΣΤου Απόλλωνα ΛεονταρίτηΗ βελτιστοποίηση του «χρόνου ετοιμότητας αντίδρασης», για την αντιμετώπιση σεναρίων που έχουν τείνουν πλέον να αποκτήσουν «ασύμμετρα» χαρακτηριστικά, φαίνεται ότι βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της ηγεσίας του ΠΝ. Σύμφωνα μάλιστα με όσα δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, επιβεβαιώνεται ότι  βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για αναδιοργάνωση του υφιστάμενου επιχειρησιακού πλαισίου της ΑΣΔΕΝ.  Είναι σαφές ότι το παραπάνω πλαίσιο συνδέεται με τις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή καθώς η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται σε νέα φάση. Εκδηλώνεται δε με ποικίλους τρόπους σε θάλασσα και αέρα, καθώς ο Πρόεδρος της Τουρκίας, επιχειρεί με σπασμωδικό τρόπο να «επικαιροποιήσει τις παράνομες και προκλητικές επιδιώξεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.Υπενθυμίζεται ότι η φημολογούμενη υπαγωγή της ΑΣΔΕΝ στο Αρχηγείο Στόλου, εξετάζεται εδώ και αρκετό καιρό από το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο ενός πιο ευέλικτου σχεδίου επιχειρησιακής λειτουργίας, το οποίο προβλέπει την «Διακλαδική Διοίκηση Αιγαίου». Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, ο υποστράτηγος – διοικητής της ΑΣΔΕΝ θα υπάγεται επιχειρησιακά στον Αρχηγό Στόλου, προκειμένου να υπάρξει βέλτιστος συντονισμός σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις ενίσχυσης – ανακατάληψης νήσου σε πολεμική περίοδο.Το μοντέλο αυτό λειτουργίας έχει συγκεντρώσει σημεία προβληματισμού από αρκετές πλευρές, αν και στον αντίλογο οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η βελτίωση της διοικητικής αλυσίδας (σε επίπεδο λήψης αποφάσεων), είναι επιθυμητή και τελικά το κυρίως ζητούμενο στην όλη υπόθεση.Η τοποθέτηση του Αντιναύαρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ, ενός στελέχους προερχόμενου από την κοινότητα των βατραχανθρώπων της ΔΥΚ, (με πλούσια εμπειρία σε θέματα ανορθόδοξου πολέμου) στη θέση του Αρχηγού Στόλου, καθιστά την υφιστάμενη περίοδο ιδανική, προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα διεξοδικά.
Πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή η όλη υπόθεση βρίσκεται  σε πρώιμο στάδιο καθώς δια στόματος Α/ΓΕΝ αναφέρθηκε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σκέψεις και μελέτες σε ανώτατο επίπεδο, οι οποίες «επικαιροποιούνται»«Στόχος είναι να παρέχεται καλύτερη εικόνα σε τακτικό επίπεδο» τόνισε με έμφαση ο Α/ΓΕΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.