Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Θα πάρουν τελικά κάποτε σύνταξη ΕΠΟΠ και ΕΜΘ;;; (Επιστολή)
Υπαξιωματικός σύμφωνα με το άρθρο 39 του ΝΔ 445/74 αποστρατεύεται λόγω ορίου ηλικίας 50 ετών ενώ σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.3865/10 για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2015 και μετά, δικαιούνται σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ό) έτος της ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι υπάρχει ασάφεια και θα υπάρξει στέλεχος που θα αποστρατευτή 50 ετών λόγω ορίου ηλικίας του βαθμού του, δεν θα έχει συμπλήρωσή 40 έτη εργασίας με αποτέλεσμα να πάρει πιθανόν σύνταξη στα 60 του, και για μια 10ετία να είναι χωρίς μισθό και σύνταξη.


Προφανώς ο νομοθέτης δεν έλαβε υπόψιν του αυτήν την παράμετρο. Αγγίζει όλους τους ΕΠΟΠ και πολλούς ΕΜΘ ειδικά αυτούς που κατατάχθηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Για τους ανθστες το όριο είναι 54 (πρόσφατα είδα EΔΥΕΘΑ με αποστράτευση λόγω ορίου ηλικίας)

Για όλους τους ΕΠΟΠ που 50 χρονών θα είναι Υπξκοι και αποκλείεται να έχουν ούτε 35 χρόνια εργασίας (θα έπρεπε να δουλεύουν ασταμάτητα από τα 15) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία θα αποστρατευονται και είναι αμφίβολο εάν πάρουν σύνταξη.


Μέλος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.