Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία: «Ο στρατός μας δεν θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τα Ίμια»


Λίγο μετά την ρίψη στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και την παραβίαση του εναέριου ελληνικού χώρου από δύο τουρκικά μαχητικά, η Τουρκία και πάλι προκαλεί με τις δηλώσεις της.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, μίλησε για εκμετάλλευση των Ιμίων από την Ελλάδα που όμως δεν θα επιτραπεί.
«Δεν αφήσουμε την Ελλάδα να ανοίξει νέους χώρους στο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δυστυχώς η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις βραχονησίδες αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δεν θα το επιτρέψουν».
Μιλώντας σε ημερίδα του πρακτορείου Αναντολού ο Καϊνάκ αναφερόμενος στα «Καρντάκ» και όχι «Ίμια», συνέχισε: «Οι βραχονησίδες «Καρντάκ» και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους».
Οι δηλώσεις του σχολιάστηκαν από τα μέσα, με την τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, να γράφει στο διαδίκτυο: «Η κυβέρνηση «εξηγεί» τα Ίμια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.