Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΠΕΑΛΣ:ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Δύο χρόνια Δεσμεύσεις που ΔΕΝ τηρήθηκαν και υποσχέσεις που περιμένουν! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ …ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!

Αριθμ. Πρωτ.: Φ.100/Α/18/17

Με αφορμή την από μακρού διαπιστωμένη αδήριτη ανάγκη προσλήψεων στο Λιμενικό Σώμα  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και δυσλειτουργιών της καθημερινότητας του προσωπικού και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών, παρεμβαίνουμε υπενθυμίζοντας τα εξής:

Στις  επανειλημμένες  συναντήσεις μας με την απελθούσα πολιτική ηγεσία  είχαμε συμφωνήσει αφενός για την αναγκαιότητα πρόσληψης νέων στελεχών και αφετέρου για την άμεση και επιτακτική ανάγκη αύξησης της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που κατά παράλογο και αυθαίρετο τρόπο μειώθηκε κατά 2300 περίπου άτομα προσωπικού.

Μάλιστα  ως ΠΕΑΛΣ είχαμε προτείνει την απευθείας κατάταξη - καταρχήν πεντακοσίων (500) Λιμενοφυλάκων, προς ενίσχυση πρωτίστως των Υπηρεσιών ''πρώτης γραμμής'', αλλά και όπου αλλού απαιτούνταν.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Θοδωρής Δρί¬τσας  είχε δεσμευθεί αφενός ότι το πρώτο βήμα ήταν η προκήρυξη 276 νέων θέσεων, διαβεβαιώνοντας ότι για το σκοπό αυτό είχε δεσμευμένες πιστώσεις και αφετέρου πως θα ακολουθούσε το δεύτερο βήμα δηλαδή αυτό της διαδικασίας αύξησης της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος. Σε κάθε  περίπτωση σύμφωνα με τις τότε διαβεβαιώσεις όλα θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2016.

Δυστυχώς, και οι δεσμεύσεις αυτές αποδείχθηκαν «έπεα πτερόεντα» καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα και μέχρι την αποχώρηση του κ. Δρίτσα από την θέση του ΥΝΑΝΠ αλλά και μέχρι σήμερα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή   όχι μόνο δεν προωθήθηκε καμία διαδικασία προσλήψεων, αλλά δεν γνωρίζουμε καν τι απέγιναν οι πιστώσεις που υποτίθεται  ότι είχαν δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό, αν τελικά υπήρξαν.

Ως εκ τούτου καλούμε τον ΥΠΟΥΡΓΌ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ για την δημόσια γνωστοποίηση των προθέσεών του  αναφορικά αφενός με την προώθηση των ως άνω προσλήψεων  και αφετέρου  με την ενίσχυση της Οργανικής δύναμης του ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δύο χρόνια Δεσμεύσεων και υποσχέσεων που ΔΕΝ τηρήθηκαν, δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Η ελπίδα όμως πεθαίνει πάντα τελευταία …. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε!


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ          Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.