Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Υπερωρίες Στρατιωτικών: Πόσες εγκρίθηκαν και ποιους αφορά


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αποφάσισε χιλιάδες υπερωριών για τους μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΣ. Η συνολική δαπάνη για τις υπερωρίες θα φτάσει ώς τα 620.000 ευρώ. Απόφαση που επανακαθορίζει τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής 'Αµυνας που λειτουργούν σε 24ωρη και 12ωρη βάση.

Η σχετική απόφαση λαμβάνεται επίσης έχοντας υπόψην την ανάγκη αντιµετώπισης από το Γενικό Επιτελείο Στρατού της υπερωριακής απασχόλησης καθώς και της εργασίας προς συµπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου των Μονίµων και µε Σχέση Εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Υπαλλήλων του, για κάλυψη εποχικών, έκτακτων ή επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

Η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

Εγκρίνεται υπερωριακή απογευµατινή, νυκτερινή, Κυριακών και εξαιρεσίµων ηµερών εργασία µε αµοιβή, πέρα από το κανονικό ωράριο καθώς και την εργασία προς συµπλήρωση της υποχρεωτικής εβδοµαδιαίας, δύο χιλιάδων εννιακοσίων (2.900) περίπου, Μονίµων και µε Σχέση Εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Υπαλλήλων Μονάδων και Υπηρεσιών του ΓΕΕΘΑ και Γενικού Επιτελείου Στρατού που κρίνεται απαραίτητη για την αντιµετώπιση εποχικών, έκτακτων ή επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών έτους 2017:

α.Για απογευµατινή υπερωριακή εργασία µέχρι εβδοµήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ώρες.
β. Για νυχτερινή εργασία και για εργασία Κυριακών και εξαιρέσιµων ηµερών, καθ΄ υπέρβαση ή προς συµπλήρωση της υποχρεωτικής εβδοµαδιαίας, µέχρι πενήντα επτά χιλιάδες (57.000) ώρες.

2. Με τις παραπάνω ώρες θα καλυφθούν αυξηµένες υπηρεσιακές ανάγκες:

α. Στρατιωτικών Νοσοκοµείων, και όλων των Μονάδων που λειτουργούν σε 24ωρη και 12ωρη βάση.
β. Στρατιωτικών Εργοστασίων στελεχωµένων µε µειωµένο τεχνικό προσωπικό, εξαιτίας των συνεχών αποχωρήσεων, λόγω συνταξιοδότησης και µη αναπλήρωσής του.
γ. Μειζόνων Σχηµατισµών και Επιτελικών Γραφείων, των οποίων το πολιτικό προσωπικό, καλύπτει αυξηµένες, έκτακτες και επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες και συµµετέχει σε έκτακτες και προγραµµατισµένες ασκήσεις και στη δηµιουργία και λειτουργία δοµών φιλοξενίας προσφύγων  -µεταναστών.
δ. Τ/ ΓΕΕΘΑ ,Τ/ΓΕΣ, Μεταφορικών Μονάδων, Αποθηκών Βάσεως Υλικού Πολέµου και Εφοδιασµού Τροφίµων - Καυσίµων των οποίων οι υπάλληλοι οδηγοί κινούνται σε όλη την επικράτεια για τη µεταφορά προσωπικού, τροφίµων, υλικών, καυσίµων κ.λ.π., καθώς και για την κατασκευή και λειτουργία κέντρων πρώτης υποδοχής και εγκατάστασης προσφύγων.
ε. Στρατιωτικών Σχολών το προσωπικό των οποίων εργάζεται σε βάρδιες, ανάλογα µε τα προγράµµατα εκπαίδευσης.
στ. Στρατιωτικών Λεσχών το προσωπικό των οποίων εργάζεται σε βάρδιες.
ζ. Υπηρεσιών – Μονάδων του ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, των οποίων το προσωπικό, διαφόρων ειδικοτήτων, καλύπτει έκτακτες και επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες, που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν εντός του κανονικού ωραρίου.

3. Παρέχεται η δυνατότητα προσφοράς υπερωριακής εργασίας σε υπαλλήλους οδηγούς κατά το διάστηµα της µετακίνησής τους εκτός έδρας, για εκτέλεση δροµολογίων σε όλη την επικράτεια και τη λήψη υπερωριακής αποζηµίωσης µε τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 του Ν.4354/2015 (ΦΕΚ 176/16-12-2015, ΤΑ΄).

4. Οι ώρες της απασχόλησης καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου ορίζονται ανά εξάµηνο, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αυξοµείωσης µεταξύ των δύο εξαµήνων µέσα στο έτος, ως εξής:

α. Για απογευµατινή υπερωριακή εργασία µέχρι εκατόν είκοσι (120) ανά υπάλληλο.
β. Για υπερωριακή εργασία κατά τις νυχτερινές ώρες ή κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιµες ηµέρες, για υπαλλήλους που ανήκουν σε υπηρεσίες που λειτουργούν, βάσει νόµου, είτε όλες τις ηµέρες του µήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση, µέχρι ενενήντα έξι (96) ώρες για τις νυκτερινές και µέχρι ενενήντα έξι (96) ώρες για τις Κυριακές και εξαιρέσιµες ηµέρες, ανά υπάλληλο.

5. Στην παραπάνω εργασία θα µπορούν να µετέχουν και περισσότεροι υπάλληλοι, εντός όµως του ιδίου συνολικού αριθµού των εγκρινόµενων ωρών, µε πράξη των οικείων ∆ντων - ∆ιοικητών ∆νσεων, Υπηρεσιών και Μονάδων του ΓΕΣ.

6. Υπεύθυνοι για την διαπίστωση των πραγµατικών αναγκών και τον έλεγχο πραγµατικής παροχής της υπερωριακής απασχόλησης θα είναι οι ∆ντες – ∆κτες των ∆νσεων –Υπηρεσιών και Μονάδων του ΓΕΣ, που εδρεύουν σε όλη την Επικράτεια και στις οποίες υπηρετεί πολιτικό προσωπικό.

7. Η δαπάνη που θα προκύψει από το σύνολο των εγκριθεισών ωρών υπερωριακής απασχόλησης έτους 2017, ύψους εξακοσίων είκοσι χιλιάδων ευρώ (620.000,00 €) περίπου, σε καµιά περίπτωση δεν µπορεί να υπερβεί τις πιστώσεις που έχουν εγγραφεί στους ΚΑΕ 0511 και 0512 ΕΦ 11- 200 προϋπολογισµού ΓΕΣ οικονοµικού έτους 2017, όπως αυτές θα διαµορφωθούν µε το ποσοστό αποδέσµευσης, που θα εγκριθεί. 

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/yperwries-stratiwtikwn-poies-egkri8hkan-gia-poious/54330
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Υπερωρίες Στρατιωτικών: Πόσες εγκρίθηκαν και ποιους αφορά
Υπερωρίες Στρατιωτικών: Πόσες εγκρίθηκαν και ποιους αφορά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFBJWmDyzwAbIOXV8llmK876P6MD_PhuHpTx8dFepyN6fDygyoVwc-YQqjuiaOFsjLPJLJ8MmRu-XYkCfOuUWqkycZUrGk1D8jsx2x3qDGyAGGHcnrYJT8hY-LyhlPLwOepcMnQBuv17M/s640/14_shadows-630x420.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFBJWmDyzwAbIOXV8llmK876P6MD_PhuHpTx8dFepyN6fDygyoVwc-YQqjuiaOFsjLPJLJ8MmRu-XYkCfOuUWqkycZUrGk1D8jsx2x3qDGyAGGHcnrYJT8hY-LyhlPLwOepcMnQBuv17M/s72-c/14_shadows-630x420.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_69.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_69.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy