Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Ετήσια Κοπή Βασιλόπιτας ΕΑΑΑ Βόλου
Το Σάββατο 4-2-2017 στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας του Παραρτήματός μας, με τη συμμετοχή άνω των τριακοσίων (300) ε.α. Αξιωματικών και μελών των οικογενειών τους.

Το καλωσόρισμα έκανε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ασμχος ε.α. Βύρωνας Καρτσάνας, ο οποίος μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Παραρτήματος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν τα μέλη του Παραρτήματος που στα γεγονότα της Κύπρου το 1974, συμμετείχαν στη Στρατιωτική Επιχείρηση με το κωδικό όνομα «ΝΙΚΗ» και ήταν πλήρωμα των αεροσκαφών που προσγειώθηκαν στη Μεγαλόνησο.

Κατά τη διάρκεια της εξιστόρησης των γεγονότων από τον Σμηναγό ε.α. κο Παναγιώτη Καράμπελα, ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν όλους τους παρευρισκόμενους, ιδιαίτερα δε τον ίδιο, ο οποίος, συμμετείχε μεν στην επιχείρηση αλλά το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ως πλήρωμα, ήταν μεταξύ των πέντε αεροσκαφών που δεν απογειώθηκαν κατόπιν διαταγής ελλείψει επιχειρησιακού χρόνου.

Στη συνέχεια, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ένωσης Αντιπτέραρχος ε.α. Σπυρίδων Καβούρης και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Υποπτέραρχος ε.α. Ιωάννης Κολοβός οι οποίοι και απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Αντισμήναρχο ε.α. Κωνσταντίνο Τυλιγάδη.

Στους κυρίους Ταξίαρχο ε.α. Λαυράνο Δημήτριο και Αντισμήναρχο ε.α. Καραίσκο Ιωάννη δεν απονεμήθηκαν οι πλακέτες καθώς ο μεν πρώτος απουσίαζε εκτός Βόλου λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος,  ενώ τα μέλη της οικογενείας του δευτέρου ο οποίος έχει αποβιώσει δεν μπόρεσαν να παραστούν. Το Δ.Σ. του Παραρτήματος δια μέσω του Προέδρου, δήλωσε ότι  θα προγραμματιστεί σχετική εκδήλωση στο άμεσο μέλλον.

Τιμήθηκε επίσης για την πολυετή του προσφορά στο Παράρτημα ο επιχειρηματίας μέλος του Παραρτήματος, Ανθυποσμηναγός ε.α. Σάββας Μεντεκίδης. Την πλακέτα επέδωσε ο τέως Πρόεδρος του Παραρτήματος, περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της «ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ», Υποπτέραρχος ε.α. κος Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κύριος Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος τόνισε ότι αν και δεν προσκλήθηκε κανένας Βουλευτής του Νομού, ο ίδιος θεώρησε καθήκον του να παραστεί μόνο κατά την ολιγόλεπτη τελετή κοπής της βασιλόπιτας, λόγω της στενής φιλίας που τον συνδέει τόσο με τον προηγούμενο Πρόεδρο του Παραρτήματος όσο και με τον τωρινό, καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία εξήρε το έργο το οποίο, παρά τις αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καταφέρνουν να φέρουν εις πέρας. 

          Πέραν των ανωτέρω, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι:

-              Ταξίαρχος κος Ιωάννης Παπαπαναγιώτου, Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Βόλου, Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ

-              Κος Γεώργιος Μουλάς, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο

-              Ταξίαρχος κος Ιωάννης Τόλιας, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας

-              Σμήναρχος (Ι) κος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, Διοικητής 111 Π.Μ.

-              Πύραρχος κος Χαράλαμπος Πόζογλου, Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

-              Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. κος Κωνσταντίνος Δεμερτζής, Διοικητής 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος

-              Επισμηναγός (ΕΑ) κος Γεώργιος Μπουτίνας, Διοικητής 9ης ΜΣΕΠ

-              Σμήναρχος ε.α. κος Πιέρρος Πλατάνας, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α.

-              Σμηναγός ε.α. κος Νικόλαος Βούλγαρης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α., ο οποίος εκπροσώπησε και το ΣΑΣ

-              Το ΣΑΣΥΔΑ εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος Σμηναγός ε.α. κος Δημήτριος Σιφνιώτης

-              Σμήναρχος ε.α. Αντώνιος Δανιηλίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αλμυρού

-              Κος Αθανάσιος (Σάκης) Κοκκίνης, Δικηγόρος και Υποψή­φιος Βουλευτής Μαγνησίας με τη Ν.Δ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.