Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Γιατί ο Καμμένος απαντά σε υψηλούς τόνους στην Άγκυρα; Ποια είναι η κυβερνητική απόφαση




Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απάντησε σε υψηλούς τόνους αν και με ψύχραιμο τόνο στη φωνή του, στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, που μας …απείλησε ότι μπορεί ν΄ανέβει όποτε θέλει στα Ίμια.





«Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί», τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.


Γιατί ο Καμμένος δεν “αφήνει να πέσει τίποτα κάτω” ,απ΄ όσα λένε οι Τούρκοι; Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι θα ήταν καλύτερο αυτές οι προκλήσεις να μένουν αναπάντητες ή τέλος πάντων η όποια απάντηση να είναι στο δόγμα της “στρατηγικής ψυχραιμίας” που είχε “εφεύρει” ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ήταν ΥΕΘΑ.

Η άποψη αυτή έχει υποστηρικτές όχι μόνο στην αντιπολίτευση, αλλά και σε κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ.





Η επιλογή της  απάντησης και μάλιστα σε τόνους υψηλούς δεν είναι επιλογή προσωπική του Καμμένου,αλλά κυβερνητική επιλογή. Και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς είχε απαντήσει πριν μερικές μέρες στις τουρκικές προκλήσεις και αυτές οι δηλώσεις ήταν η αφορμή για τους “κουτσαβακισμούς” Τσαβούσογλου.


Γιατί έχει γίνει η επιλογή;

Οι επιτελείς στο ΓΕΕΘΑ που ενημερώνουν διαρκώς τη πολιτική ηγεσία για τις εκτιμήσεις τους, θεωρούν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πάψει νε επιδιώκει τη κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.Όπως και την αναζήτηση κάποιας “τρύπας στο φράχτη” για να προχωρήσει στην πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου. Επικοιωνιακά χρήσιμου για την πορεία προς το δημοψήφισμα του Απριλίου στη Τουρκία.

Το μήνυμα που η Αθήνα με διάφορους τρόπους έχει στείλει στην Τουρκία είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί “δεύτερα Ίμια” και ότι η όποια κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί με όρους κυβέρνησης Σημίτη. Ο Καμμένος στις τηλεοπτικές του δηλώσεις στον ΣΚΑΙ το είπε περίπου καθαρά:

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες».





Εύλογα πολλοί θα αναρωτηθούν ότι η Ελλάδα στην κατάσταση που είναι οικονομικά πιθανόν να έπρεπε να ακολουθήσει πολιτική αποφυγής ενδεχόμενης κρίσης. Η απάντηση είναι ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, είναι να καταλάβει ότι αυτή θα έχει τεράστιο κόστος. Το συγκεκριμένο μήνυμα δεν έχει σταλεί στην Άγκυρα μόνο με δηλώσεις.


Αυτός είναι ο λόγος που η Αθήνα μέσω των υπουργών Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΞ δεν αφήνουν αναπάντητες τις αλαζονικές τουρκικές δηλώσεις.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Γιατί ο Καμμένος απαντά σε υψηλούς τόνους στην Άγκυρα; Ποια είναι η κυβερνητική απόφαση
Γιατί ο Καμμένος απαντά σε υψηλούς τόνους στην Άγκυρα; Ποια είναι η κυβερνητική απόφαση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0YQRhocqSOcaDElQyHUxve4o5sDcUZFNcx-L1Jxv4_21rafGR8c8uCJxPULPh45Bpz5-cSOjIt0N2WhDDngkTkC9WqSrgx_CC0NLJqXIp8jKooIFT8a2Tk7Smi9mc7Oe1lUPGTdn-IgM/s640/kammenos6-640x330.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0YQRhocqSOcaDElQyHUxve4o5sDcUZFNcx-L1Jxv4_21rafGR8c8uCJxPULPh45Bpz5-cSOjIt0N2WhDDngkTkC9WqSrgx_CC0NLJqXIp8jKooIFT8a2Tk7Smi9mc7Oe1lUPGTdn-IgM/s72-c/kammenos6-640x330.png
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_578.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_578.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy