Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί ο Καμμένος απαντά σε υψηλούς τόνους στην Άγκυρα; Ποια είναι η κυβερνητική απόφαση
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απάντησε σε υψηλούς τόνους αν και με ψύχραιμο τόνο στη φωνή του, στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου, που μας …απείλησε ότι μπορεί ν΄ανέβει όποτε θέλει στα Ίμια.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί», τόνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.


Γιατί ο Καμμένος δεν “αφήνει να πέσει τίποτα κάτω” ,απ΄ όσα λένε οι Τούρκοι; Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι θα ήταν καλύτερο αυτές οι προκλήσεις να μένουν αναπάντητες ή τέλος πάντων η όποια απάντηση να είναι στο δόγμα της “στρατηγικής ψυχραιμίας” που είχε “εφεύρει” ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ήταν ΥΕΘΑ.

Η άποψη αυτή έχει υποστηρικτές όχι μόνο στην αντιπολίτευση, αλλά και σε κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή της  απάντησης και μάλιστα σε τόνους υψηλούς δεν είναι επιλογή προσωπική του Καμμένου,αλλά κυβερνητική επιλογή. Και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς είχε απαντήσει πριν μερικές μέρες στις τουρκικές προκλήσεις και αυτές οι δηλώσεις ήταν η αφορμή για τους “κουτσαβακισμούς” Τσαβούσογλου.


Γιατί έχει γίνει η επιλογή;

Οι επιτελείς στο ΓΕΕΘΑ που ενημερώνουν διαρκώς τη πολιτική ηγεσία για τις εκτιμήσεις τους, θεωρούν ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πάψει νε επιδιώκει τη κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.Όπως και την αναζήτηση κάποιας “τρύπας στο φράχτη” για να προχωρήσει στην πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου. Επικοιωνιακά χρήσιμου για την πορεία προς το δημοψήφισμα του Απριλίου στη Τουρκία.

Το μήνυμα που η Αθήνα με διάφορους τρόπους έχει στείλει στην Τουρκία είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί “δεύτερα Ίμια” και ότι η όποια κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί με όρους κυβέρνησης Σημίτη. Ο Καμμένος στις τηλεοπτικές του δηλώσεις στον ΣΚΑΙ το είπε περίπου καθαρά:

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη ΝΔ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες».

Εύλογα πολλοί θα αναρωτηθούν ότι η Ελλάδα στην κατάσταση που είναι οικονομικά πιθανόν να έπρεπε να ακολουθήσει πολιτική αποφυγής ενδεχόμενης κρίσης. Η απάντηση είναι ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα ο μοναδικός τρόπος να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας, είναι να καταλάβει ότι αυτή θα έχει τεράστιο κόστος. Το συγκεκριμένο μήνυμα δεν έχει σταλεί στην Άγκυρα μόνο με δηλώσεις.


Αυτός είναι ο λόγος που η Αθήνα μέσω των υπουργών Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΞ δεν αφήνουν αναπάντητες τις αλαζονικές τουρκικές δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.