Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Οι καινοτόμες προτάσεις της ΝΔ για τα εξοπλιστικά προγράμματα

Παρέμβαση στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων – Καινοτόμες προτάσεις

Ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας, Αν. Δημοσχάκης, μιλώντας σήμερα (02/02) στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων παρουσίασε τις καινοτόμες θέσεις του Τομέα Εθν. Άμυνας της ΝΔ για τη λειτουργία της Επιτροπής, οι οποίες έγιναν κατ’ αρχάς δεκτές από την πλειοψηφία των κομμάτων. Ο Αναπλ. Υπουργός Εθν. Άμυνας δήλωσε ότι θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και θα υποβάλλει προσεχώς σχέδιο συζήτησής τους.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι

·         Παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση, δηλαδή ετών στη διαδικασία από την έγκριση ενός υποπρογράμματος μέχρι τη γνωμοδότηση της επιτροπής της Βουλής.
·         Η διαδικασία ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής είναι παρωχημένη και ολοκλήρωσε τον κύκλο της.

·         Θα πρέπει η Επιτροπή να γνωμοδοτεί μόνο για μείζονος σημασίας προμήθειες με κριτήριο το ποσό και τη σπουδαιότητα ή μόνο για όποιες απαιτούνται έγκριση του ΚΥΣΕΑ, χωρίς φυσικά να διαταράσσεται η διαφάνεια.
·         Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι χρήσιμο να ενημερώνουν τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής, αλλά αυτή η υποχρέωσή τους δεν πρέπει να υπερισχύει της επιχειρησιακής ετοιμότητας τους.
Στη συνέχεια προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση των προμηθειών, των ανταλλακτικών και πυρομαχικών, που συζητήθηκαν στην Επιτροπή, βάσει των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.