Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Σε καθολική αποχή από τις εκλογές της ΕΑΑΣ καλεί τα μέλη του ο Πρόεδρος του ΠΣΑΕΜΘ
Αγαπητοί συνάδελφοι
ε.α Ε.Μ.Θ  και  ε.α στρατιωτικοί όλων των κατηγοριών προέλευσης
θα ηθελα να σας ενημερώσω για τους λόγους που αποφάσισα να μην συμετάσχω  σαν ψηφοφόρος στις εκλογές  για την αναδειξη ΔΣ της ΕΑΑΣ της 19ηςΦεβρουαρίου 2017 για του παρακάτω λόγους και σάς καλώ να σκεφτείτε πολύ σοβαρά και την δική σας συμμετοχη.
Δεν θα πάω να ψηφίσω γιατί


1.Κανενας υποψήφιος δεν είναι  υπέρ της κατάργησης της διάταξης  για εκλογή Προέδρου-Αντιπροέδρου του Δ.Σ της ΕΑΑΣ μόνο βαθμού Ανωτάτου Αξκου!!Αυτο θίγει τα δημοκρατικά μου αισθήματα και παραπέμπει σε άλλες εποχές και οπωσδήποτε απέχει  πολύ από ένα όργανο που θα επιθυμούσα να με εκπροσωπεί!!!

2.Κανενας υποψήφιος δεν είναι υπέρ της μετονομασίας της ΕΑΑΣ σε «Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών» ώστε να μπορεί να εγγράφει ως τακτικά μέλη της και τους ε.α Υπαξκους και Ανθστές.Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς ε.α Υπαξιωματικους!!Ολοι τους ,τους θέλουν μονο «προαιρετικά» μελη!!!Διότι έτσι πιστεύουν ότι η ΕΑΑΣ  θα πρέπει να διατηρήσει το κύρος της!!Λές και οι  ε.α Υπξκοι και ε.α Ανθστες είναι « μιάσματα» και θα ρίξουν το κύρος της ΕΑΑΣ αν είναι τακτικά μέλη!!!
3.Κανεις τους δεν υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής κράτησης από το μέρισμα Μ.Τ.Σ  1% υπέρ ΕΑΑΣ και στην δυνατότητα επιλογής από τους ε.α  συναδέλφους αν επιθυμούν να γίνεται αυτή η κράτηση!!!! Διότι απλά γνωρίζουν ότι αν κοπεί η υποχρεωτική αυτή χρηματοδότηση δεν θα αξίζει τον κόπο να ασχολούνται!!!
4.Κανεις τους δεν είναι  υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής κράτησης από το μέρισμα Μ.Τ.Σ  3% υπέρ ΝΜΤΣ ,νοσοκομείου που εξυπηρετεί μόνο τους διαμένοντες στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα  και της δυνατότητας  επιλογής από τους ε.α  συναδέλφους που διαμένουν στην Βόρεια η την Νησιωτική Ελλάδα  αν επιθυμούν να γίνεται αυτή η κράτηση. Πολύ απλά διότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ είναι εκ του νόμου κάτοικοι Αθηνών!!!
5. Κανείς τους δεν τάσσεται  υπέρ της αλλαγής του τρόπου μοριοδότησης ΚΑΑΥ για τους ε.α ΕΜΘ ,διότι με τον τωρινό τρόπο μοριοδότησης εκ των πραγμάτων αποκλείονται από την δυνατότητα παραθερισμού σε αυτά λόγω αποστρατευτικού βαθμού!!Απλα εκφράζουν την επιθυμία τους να μας κάνουν χάρη για μερικές θέσεις στα ΚΑΑΥ!!! Μα εμείς δεν ζητάμε χάρη από κανένα!!!
6.Κανεις τους δεν είναι υπέρ της κατάργηση της με  καθ οιουδήποτε τρόπου αμοιβής των μελών του Δ.Σ της ΕΑΑΣ και των Δ.Σ των παραρτημάτων ,π.χ αποζημιώσεις για συμμετοχές σε Δ.Σ ,οδοιπορικά κ.λ.π; Αντιλαμβανόμαστε όλοι το λόγο για τον οποίο  εμπλέκονται στα διοικητικά της ΕΑΑΣ!!
6.Η αντιμετώπιση που εχω  σαν ε.α ΕΜΘ και παράλληλα σαν τακτικό μέλος της ΕΑΑΣ από τους κυρίους των ΔΣ των Τ.Σ είναι αντιμετώπιση μέλους β κατηγορίας!!
Ποιά είναι τά κίνητρα λοιπόν πού ωθούν συναδέλφους νά επιδιώκουν μέ τόση πατριωτική θέρμη νά αναλάβουν τίς τύχες τών μελών τών θεσμικών ενώσεων, πού διέπονται από τόν χουντικό νόμο Παττακού τού 1972; Τών θεσμικών ενώσεων πού κατά γενική ομολογία είναι ένα αποτυχημένο θεσμικό όργανο, πού ασχολείται μόνο γιά θέρετρα, εκδρομούλες, μνημόσυνα, εθνικιστικά παραληρήματα, και φανφάρες καί ουδόλως μέ τά πραγματικά προβλήματα πού ταλανίζουν τόν κλάδο των ε.α συναδέλφων. Οί ενώσεις πού παραπέμπουν προκλητικά τά μέλη τους σέ γνωστά δικηγορικά γραφεία γιά νά επιλύσουν τά προβλήματά τους. Τί έχουν τελικά τά προεδρεία αυτά τών ενώσεων, μέλι; Έχει ρωτήσει κανείς πώς λειτουργούν οί αντίστοιχες στρατιωτικές ενώσεις τών άλλων χωρών; Ας ρωτήσουν τήν EUROMIL πως λειτουργεί!!!
Αγαπητοί συνάδελφοι αποφάσισα  μετά από πολύ σκέψη να μη νομιμοποιήσω αυτό το «έκτρωμα» με την συμμετοχή μου.


ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ  λοιπόν. Κανένας ε.α ΕΜΘ να μη τους νομιμοποιήσει με την ψήφο του

                                                                                           

                                                                                                           13 Φεβρουαρίου 2017          Μετά τιμήςΠαναγιώτου Δημήτριος
Πρόεδρος ΠΣΑΕΜΘ
Συνταξιούχος Ε.Φ.Κ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.