Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Φωτό από την επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στο ΜαρόκοΣτο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Μαρόκο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017,προέβη στην κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο των Mohammed V και Hassan II, στο Ραμπάτ, και εν συνεχεία συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας, Mr Abdellatif Loudiyi.  
Ακολούθησε επίσημη τελετή υποδοχής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας των Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων του Μαρόκου και τελετή απονομής διακριτικών εμβλημάτων σε Μαροκινούς, αποφοίτους ελληνικών στρατιωτικών σχολών.
Κατά τις επίσημες συνομιλίες με τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων του Μαρόκου, Στρατηγού El Houssine Aouad, λόγω έκτακτης απουσίας στο εξωτερικό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Abdelfatah Louarak, συζητήθηκε το περιβάλλον ασφαλείας και οι προκλήσεις που αυτό θέτει. Επίσης συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας πλαισίου συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης καθώς και της ανταλλαγής πληροφοριών. Στις συνομιλίες παρέστησαν και ο Αρχηγός της ΠΑ του Μαρόκου, Υποπτέραρχος El Abed Alalouibouhamid καθώς και ο Αρχηγός του ΠΝ του Μαρόκου, Υποναύαρχος Mostafa El Alami.     
Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 1η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών στο Ραμπάτ όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, οργάνωση και λειτουργία της.   
Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μετέβη στην Καζαμπλάνκα και επισκέφθηκε την 1η Ναυτική Βάση του Βασιλικού Ναυτικού και τις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού λιμένα της πόλης, όπου και ενημερώθηκε σχετικώς.
Κατά την παραμονή στο Ραμπάτ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβυ κ. Παναγιώτη Σαρρή και τον Πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας Μαρόκου κ. Κωνσταντίνο Πιστικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.