Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Έτσι εκπαιδεύονται οι σπουδαστές της Σχολής Μονίμων ΥπαξιωματικώνΣτην ορεινή περιοχή του Περτουλίου Τρικάλων και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιείται εδώ και μία εβδομάδα η χειμερινή διαβίωση των σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Είναι η δεύτερη χρονιά που και τα δύο τάγματα της Σχολής συμμετέχουν ενεργά και τις δύο εβδομάδες στην εκπαίδευση, την οποία και θα παρακολουθήσουν εξ ολοκλήρου έως και την ερχόμενη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.


Η Χειμερινή Εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα σπουδών της ΣΜΥ, το οποίο έχει σκοπό να αναπτύξει τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή των Σπουδαστών της Σχολής.


Στα Περτουλιώτικα λιβάδια βρέθηκε προχθές και το kranosgr προκειμένου να δει από κοντά και να σας μεταφέρει την εικόνα από την πραγματικά εντυπωσιακή από όλες τις απόψεις εκπαίδευση. Εκεί συναντήσαμε και το Διοικητή της Σχολής Ταξίαρχο κο Γεώργιο Λιάκο ο οποίος από τις 6 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η διαβίωση βρίσκεται καθημερινά κοντά στους σπουδαστές του και μαζί με τους συνεργάτες του επιβλέπει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η εκπαίδευση.

Έχουν προβλεφθεί τα πάντα και όλα κυλούν βάσει προγράμματος χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Η Σχολή έχει φροντίσει και έχει ελέγξει τα πάντα. Το φαγητό παρασκευάζεται σε ειδικά μαγειρία που έχουν κατασκευαστεί στο χώρο, το νερό είναι από τρεχούμενη πηγή που έχει ελεγχθεί, ενώ έχει στηθεί θερμαινόμενο ιατρείο για τις έκτακτες ανάγκες που τυχόν προκύψουν. Ακόμη και χημικές τουαλέτες έχουν τοποθετηθεί

Σημαντική είναι η συμβολή και η συνεργασία με τις τοπικές αρχές της περιοχής όπως τον Αντιπερειφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ο οποίος φροντίζει να βρίσκεται ο δρόμος συνεχώς ανοιχτός λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, το Δήμο Πύλης και το Δασαρχείο της περιοχής καθώς και τους επαγγελματίες του Σαλέ  οι οποίοι συμβάλουν τα μέγιστα στην καλύτερη διαβίωση των σπουδαστών.

Όσον αφορά τη στρατιωτική εκπαίδευση που πραγματοποιείται στο χώρο, αυτή περιλαμβάνει 13 δραστηριότητες. Bολές, επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές, κατασκευή χειμερινών καταλυμάτων, εκμάθηση της τεχνικής του σκι και των χιονοδρόμων και εκτέλεση πορειών σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι ορισμένες από αυτές.

Χθες και στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης σε σχηματισμούς της Θεσσαλίας, βρέθηκε στην περιοχή και ο νέος Αρχηγός του Γενικού  Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος θαύμασε από κοντά την πραγματικά άρτια εκπαίδευση της Σχολής. Εξάλλου είναι ένας από τους ανθρώπους που ως Διευθυντής του Δ' κλάδου του  ΓΕΣ έκανε σημαντικές προσπάθειες για την αναβάθμιση της σχολής.
Δείτε φωτό που κατέγραψε ο φακό του kranosgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.