Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Βίτσας: Η Πολεμική Αεροπορία αναγκάζεται να πετάει πολύΤην εκτίμηση ότι η Πολεμική Αεροπορία καταβάλει ένα υψηλό τίμημα σε κόστος εξαιτίας των τουρκικών παραβιάσεων με συνεχείς αναχαιτίσεις σε καθημερινή βάση εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.


Ο κ Βίτσας στο πλαίσιο συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ανέφερε ότι στην Ελλάδα για τις ανάγκες της ΠΑ αρκούν 50-60 πτήσεις κάθε μέρα  για εκπαίδευση, εξάσκηση, φύλαξη, κτλ. Όταν όμως, όπως ο αριθμός αυτός φτάνει τις 100 – 110 πτήσεις τότε το κόστος αυξάνεται από τα καύσιμα των μαχητικών αεροσκαφών αλλά και  τη συντήρηση.

Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε επίσης τον παράγοντα επικινδυνότητα ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές στους εταίρους της χώρας μας στην ΕΕ αναφέροντας οτι: «αν πραγματικά θέλουν να την βοηθήσουν μπορούν να βάλουν το χέρι τους ώστε να μην δημιουργούνται εντάσεις με την Τουρκία οι οποίες για την Ελλάδα σημαίνουν πέρα από τα άλλα και κόστος».


Σε ότι αφορά την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά 5ης γενιάς ο κ Βίτσας κατέστησε σαφές ότι εφόσον αυτό υλοποιηθεί, η πιθανή χρηματοδότηση δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με καινούργιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Τέλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο που έχει η ΕΑΒ στον εκσυγχρονισμό των F-16 της ΠΑ αναφέροντας ότι η συμμετοχή της ΕΑΒ θα κινηθεί σε ένα ποσοστό της τάξης 30%-40% με το σύνολο των εργασιών να πραγματοποιούνται από ελληνικά χέρια στην Ελλάδα.

Η εξωστρέφεια σύμφωνα με τον κ Βίτσα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την αμυντική βιομηχανία η οποία πρέπει ταυτόχρονα επιδιώκεται να μεγιστοποιεί τη συμμετοχής της σε προγράμματα των Ε.Δ.
ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/bitsas-i-polemiki-aeroporia-anagkazetai-na-petaei-poly/54627

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.