Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ… ΑΝΑΨΕΙ «ΦΩΤΙΕΣ»!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στην πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της εισέρχεται η Τουρκία, καθώς βαδίζει σε ένα ιστορικό δημοψήφισμα αλλαγής του ίδιου του χαρακτήρα της δημοκρατίας της από λαϊκή και κοσμική σε μια καθαρά ισλαμική δημοκρατία με όλες τις επιπτώσεις αυτή της εξέλιξης, (χαρακτηριστικό είναι πως για πρώτη φορά επιτράπηκε στον τουρκικό στρατό η εμφάνιση γυναικών ένστολων με την ισλαμική μαντίλα).
ege-denizinde-arama-kurtarma-faaliyetleri_56637a9-670x330
Το ότι η προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος θα είναι πολύ σκληρή με όλες τις συνέπειες, φαίνεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ερντογάν, αν και πρόεδρος της Δημοκρατίας που κανονικά θα πρέπει να είναι αμέτοχος, αποφάσισε να αρχίσει μεγάλη προεκλογική εκστρατεία υπέρ του ναι με περιοδείες σε όλη την Τουρκία.
Το πιο επικίνδυνο σημείο σε όλη αυτή την περίοδο είναι ότι όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία του δημοψηφίσματος, στο εσωτερικό της Τουρκίας θα αυξάνεται δραματικά η πόλωση με πολύς παρενέργειες. Μια από τις πιθανές αυτές παρενέργειες είναι και η πιθανή απόπειρα κάποιων κύκλων να εξάγουν την ένταση στο εξωτερικό, με πρώτο και πιο πιθανό θύμα την χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρολγου, απεύθυνε χτες προειδοποίηση για πιθανή μεγάλη προβοκάτσια με άγνωστες επιπτώσεις.
Παράλληλα υπάρχει και το θέμα των λαθρό που συνωστίζονται σε πολλές περιοχές της δυτικής Τουρκίας, με την πρόθεση να ανοιχτούν προς τα δυτικά. Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες μέρες τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν πάλι μετά από καιρό να μεταδίδουν ειδήσεις για επιχειρήσεις διάσωσης πολλών λαθρό που αποπειράθηκαν μέσω θαλάσσης να περάσουν στα ελληνικά νησιά.
Σκεφτείτε… μια ομάδα από αυτούς να αποβιβαστούν ναυαγοί σε μια αμφισβητουμένη από τους Τούρκους ελληνική νησίδα και να επέμβει εκεί το τουρκικό ναυτικό για να… τους «σώσει».
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.