Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Η Τουρκία ζητά την απόσυρση της νατοϊκής δύναμης από το Αιγαίο για να υλοποιήσει απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα




Η Τουρκία ζητά από το ΝΑΤΟ την ολοκλήρωση της αποστολής της ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο πέλαγος η οποία αφορά την διακοπή των μεταναστευτικών ροών, για να της μείνει το πεδίο «ελεύθερο» για να πραγματοποιήσει τα σχέδια της εναντίον ελληνικής μικρονήσου ή βραχονησίδας όπως δείχνει η έως τώρα στάση της στα Ίμια.


Αυτό επανάλαβε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Φικρί Ισίκ στην συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος  εξέφρασε την άποψη ότι το ΝΑΤΟ έχει συμβάλει ελάχιστα στην πρόληψη στο θέμα αυτό , τονίζοντας ότι η χώρα του κάνει όλη την «βρώμικη δουλειά».
Το ζήτημα πλέον είναι ότι ο  Ερντογάν είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τα σχέδια του στο Αιγαίο πάση θυσία,  για αυτό και θα κινηθεί  προς αυτήν την κατεύθυνση με όλες τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα.





Ο Φικρί Ισίκ  εξέφρασε αυτές τις απαιτήσεις, βασιζόμενος σε  έγγραφα του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία, παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Αγγλίας είχε δηλώσει ότι η «προσέγγιση» αυτή της συμμαχίας δεν είναι εποικοδομητική.


Η Άγκυρα ζητά να περατωθεί η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο Πέλαγος…εδώ και τώρα.

Η καταπολέμηση της παράνομης διέλευσης των μεταναστών  που ανέλαβε η ναυτική δύναμη της συμμαχίας δεν έχει συμβάλει τα αναμενόμενα, ενώ οι Τούρκοι επιτελείς και αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν επιθυμούν οποιαδήποτε αποστολή ξένης ναυτικής δύναμης  στα χωρικά ύδατα της χώρας .

«Η αποστολή τούτη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει εκπληρώσει τους στόχους της. Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να την παρατείνουμε χρονικά», τόνισε ο Ισίκ, μετά τη διήμερη σύνοδο (Τετάρτη-Πέμπτη) των ομολόγων του της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

«Ούτως, ή άλλως, είναι η Τουρκία εκείνη που εμποδίζει τις παράνομες διαβάσεις. Εμείς, στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι πλέον χρήσιμο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραμένουν εδώ», πρόσθεσε ο ίδιος ,





 Ο Τούρκος υπουργός άμυνας , στην  συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα επανέλαβε επισταμένα το αίτημα αυτό προς τους ομολόγους του .


Στο άρθρο μας με τίτλο (Η Άγκυρα βάζει »φωτιά» στο Αιγαίο – Η Τουρκία απαιτεί με ΝΟΤΑΜ την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου), είχαμε αναφέρει ότι νέο τουρκικό σχέδιο είναι σε εξέλιξη, καθώς η Τουρκία απαιτεί με ΝΟΤΑΜ  την πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Mάλιστα η Άγκυρα φθάνει στο σημείο να κατονομάζει ελληνικά νησιά με τουρκικά ονόματα.
Η Τουρκία απαιτεί την αποστρατικοποίηση όλων των νησιών του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο, ενώ αναφέρει επίσης ονομαστικά με τουρκικά ονόματα τα νησιά Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Χίος, Ικαρία, Λήμνος, Λέσβος (την αποκαλεί Μυτιλήνη) Σάμος, Τήλος, Χάλκη, Καστελόριζο.


Επιχειρώντας κατά την πάγια τακτική της ή Άγκυρα δημιουργεί γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, ενώ  επικαλείται την συνθήκη της Λωζάννης, την οποία έχει δηλώσει πως αμφισβητεί, και την συνθήκη των Παρισίων την οποία δεν έχει υπογράψει, για να προωθήσει τις παράλογες απαιτήσεις της.





Η επιλογή της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση θα την υποβοηθήσει σίγουρα η υπόθεση των δύο Τούρκων αξιωματικών της δύναμης «Bordo bereli» που παραδόθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, και η οποία είναι «βούτυρο στο ψωμί» για τον Ερντογάν.


Όλο το προηγούμενο διάστημα και ειδικά τις τελευταίες δυο εβδομάδες οι προκλήσεις στα Ίμια είναι καθημερινές, ενώ στα καθημερινά στήνεται και νέο σκηνικό έντασης με την χρήση του τύπου.
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2017/02/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%83%cf%85%cf%81%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7.html
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Η Τουρκία ζητά την απόσυρση της νατοϊκής δύναμης από το Αιγαίο για να υλοποιήσει απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα
Η Τουρκία ζητά την απόσυρση της νατοϊκής δύναμης από το Αιγαίο για να υλοποιήσει απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMukVR_eIfRtHijY__YPmMxj7io_6ktPZ_VDWG2zQSvfUTmRARafrMSE31-ZCFy4p58hjGTUPPgv1cxlQ7aMpqAF7z9i1rnnyu44i7PNBAilqivG2yXf5C9RXYSlJmKamjbiXfwJqIAZI/s640/resized_9b5fe-5e97c03dmansetc2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMukVR_eIfRtHijY__YPmMxj7io_6ktPZ_VDWG2zQSvfUTmRARafrMSE31-ZCFy4p58hjGTUPPgv1cxlQ7aMpqAF7z9i1rnnyu44i7PNBAilqivG2yXf5C9RXYSlJmKamjbiXfwJqIAZI/s72-c/resized_9b5fe-5e97c03dmansetc2.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_165.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/02/blog-post_165.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy