Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Πως έφθασε το ελικόπτερο με τον Καμμένο στα Ίμια! Πως οι Τούρκοι δεν πήραν “μυρουδιά”
Η πτήση του ελικοπτέρου Aegean Hawk του ΠΝ με το οποίο πέταξε στα Ίμια ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, έφθασε στη περιοχή χωρίς ουδείς από τη Τουρκία να πάρει …μυρουδιά! Το πλήρωμα του ελικοπτέρου έκανε μια κανονική πολεμική πτήση και τα πήγε όχι απλά περίφημα, αλλά και κάτι παραπάνω.

Η απογείωση του ελικοπτέρου έχγινε από βάση της Αττικής. Η πτήση είχε σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε το ελικόπτερο πολύ δύσκολα να μπορούσε να εντοπιστεί. Πτήση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά κανονικής επιχείρησης. Λίγο μετά από τις 8.00 το πρωί το ελικόπτερο προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων. Καμία απολύτως τουρκική παρουσία,καμία απολύτως αντίδραση.

Το Aegean Hawk του ΠΝ έφθασε στο σημείο όπου είχε πέσει το ελικόπτερο και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος  έριξε το στεφάνι. Αμέσως μετά μέσω του ασυρμάτου είπε δυο λόγια για την μνήμη των Καραθανάση,Βλαχάκου και Γιαλοψού.

Τότε πρέπει να “ξύπνησαν” οι Τούρκοι. Αρκετή ώρα αργότερα άρχισε το μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων.Οι υπερπτήσεις έγιναν σε αρκετά μεγάλο ύψος και αυτό δείχνει ότι κάτι ανησυχεί τους Τούρκους. Καλό είναι αυτό.

Τα Ίμια είναι έδαφος ελληνικό. Η επιχείρηση έγινε μ΄αυτό το τρόπο γιατί ήταν απολύτως βέβαιο ότι αν οι Τούρκοι εντόπιζαν το ελικόπτερο θα το παρενοχλούσαν. Ήταν επίσης μια εξαιρετική προσομποίωση για το πλήρωμα του ελικοπτέρου …για άλλες περιπτώσεις. Και βγήκαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Μέχρι στιγμής οι  καταγγεγραμένες παραβιάσεις είναι 139! Το κοντέρ γράφει γρήγορα γιατί το σύμπλεγμα των νησιών είναι πολύ μεγάλο και κάθε …ελιγμός μετρά σαν παραβίαση. Να επισημανθεί ότι κανένας Τούρκος δεν επιδίωξε εμπλοκή με τους Έλληνες χειριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.