Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: "Ανανέωση εις βάθος" εν μέσω θερμής περιόδου με την Τουρκία

Του Απόλλωνα Λεονταρίτη
Ξεκινούν από αύριο οι ετήσιες τακτικές κρίσεις Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων έτους 2017.

Οι κρίσεις στον Στρατό Ξηράς αφορούν τους αξιωματικούς Όπλων και Σωμάτων από το βαθμό του Υποστρατήγου και κάτω, οι οποίοι θα κριθούν αναλόγως από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο (ΑΣΣ).  Έτσι λοιπόν το ΑΑΣ θα αποφασίσει πόσοι και ποίοι θα παραμείνουν διατηρητέοι στο βαθμό τους, ποίοι θα προαχθούν αλλά και ποιοι θα κριθούν ως «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους». 

Αντίστοιχα στο Πολεμικό Ναυτικό θα κριθούν οι αξιωματικοί από το βαθμό του υπο Υποναυάρχου μέχρι και Πλοιάρχου ενώ στην Πολεμική Αεροπορία θα κριθούν οι αξιωματικοί στο βαθμό του Υποπτέραρχου και Σμήναρχου.


Προηγουμένως όμως αναμένεται συνεδρίαση του ΣΑΓΕ προκειμένου να γίνει η κάλυψη των κενών θέσεων στα Ανώτατα Συμβούλια Ναυτικού και Αεροπορίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν υπάρχει η πρόθεση για «ανανέωση εις βάθος» αν και οι όποιες αλλαγές θα ανακοινωθούν αφότου αποφασιστούν από το Συμβούλιο των Αρχηγών. Βάσει της διαδικασίας οι λίστες ονόματα θα περάσουν από το Εθνικό Τυπογραφείο όπου δια της υποχρεωτικής δημοσιοποίησης αποφάσεων και πράξεων της διοίκησης, θα αναρτηθούν σε φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).
Κάτι που σημαίνει υποχρεωτικά μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τη λήψη οριστικών αποφάσεων για τους προαχθέντες από το ΑΣΣ μέχρι τη δημοσιοποίηση των ονομάτων.
Σε κάθε περίπτωση βασικό ζητούμενο είναι η διαδικασία να γίνει με κύριο γνώμονα την αξιοκρατία ώστε το στράτευμα να διοικείται σε κρίσιμες θέσεις από τους καλύτερους – ειδικά σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο έντασης που διανύουμε εξαιτίας της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.