Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

ΕΜΘ, βαθμολογική εξέλιξη 1990-92, άδειες και μεταθέσεις! Όχι άλλη “μελέτη” αλλά λύσεις τώρα!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συνάντηση με τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα είχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Τα θέματα που τέθηκαν είναι όχι απλά γνωστά. Το μέτρημα για το πόσες φορές έχουν τεθεί σε πολιτικές ηγεσίες έχει χαθεί! Όσο για το πόσες φορές έχουν γραφτεί στον Τύπο,καλύτερα να μην το συζητήσουμε.

Παρόλα αυτά να τα ξαναγράψουμε:

– βαθμολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας.

  Εναρμόνιση των αποφοίτων ΑΣΣΥ που κατετάγησαν το έτος 1990 με το ισχύον νομικό καθεστώς, σχετικά με τη βαθμολογική εξέλιξή τους.


– Διόρθωση της αδικίας που δημιούργησε ο ν.4433/2016 για τους μονιμοποιηθέντες εθελοντές του νδ 445/1974.
– Επαναδιατύπωση της υπουργικής απόφασης για τις άδειες του προσωπικού, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.
– Επαναδιατύπωση της υπουργικής απόφασης μοριοδότησης των μεταθέσεων, προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις.
Κανένα απ΄ όλα αυτά τα θέματα δεν έχει ουσιαστική οικονομική επιβάρυνση! Το επίσης χιλιοειπωμένο ερώτημα είναι γιατί τόσες κυβερνήσεις και υπουργοί δεν έχουν δώσει επιτέλους μια λύση… Οι δικαιολογίες “δεν μας αφήνει η τρόϊκα” δεν έγιναν δεκτές την εποχή που τις επικαλούνταν οι υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προφανώς δεν μπορεί καν να επικαλεστεί τέτοιες δικαιολογίες. Θα ΄πρεπε αυτά τα ζητήματα, μετά από δυο χρόνια στην εξουσία να τα ΄χει τελειώσει!  Κι όχι μόνο αυτά.


Τουλάχιστον ο  ΑΝΥΕΘΑ δεσμεύτηκε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα επέλθει καμία περαιτέρω μείωση στις αποδοχές των στρατιωτικών. Για τα υπόλοιπα είπε ότι …θα τα μελετήσει! Δεν αρκεί…Έχουν μελετηθεί χρόνια τώρα. Λύσεις αναζητούνται. Οι οποίες δεν είναι καθόλου δύσκολες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.