Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Η ξεκάθαρη θέση της ΠΟΣ για το άρθρο 12 του Ν.4387/2016 περί χηρείας



Με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού  Εργασίας Αναστασίου Πετρόπουλου σε ερώτηση του Βουλευτού της ΝΔ Αθανασίου Δαβάκη, που αφορούσε στις συντάξεις θανάτου και ειδικά περί χηρείας (άρθρου 12 του Ν. 4387/2016), αλλά και δημοσιεύματα που επιδιώκουν τεχνηέντως να εμπλέξουν Ομοσπονδίες Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας περί δήθεν αποδοχής του, η ΠΟΣ δηλώνει απερίφραστα:
  • Από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διατύπωσε κάθετα και με σαφήνεια την αντίθεσή της σε αυτή τη ρύθμιση στις επιτροπές της Βουλής, όπου είχε προσκληθεί ο Πρόεδρος της ΠΟΣ, για να εκθέσει τις απόψεις της Ομοσπονδίας επί του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου και ουδέποτε διατύπωσε διαφορετική άποψη. Η ξεκάθαρη αυτή θέση αποτυπώνεται με σαφήνεια στα πρακτικά της Βουλής και στο οπτικό-ακουστικό υλικό των Κοινοβουλευτικών επιτροπών.
  • Σε σχετικές συναντήσεις, διατύπωνε πάντα την πρόταση τροποποίησης της υπόψη ρύθμισης, ειδικά για τα Στελέχη των ΕΔ (αλλά και των Σ.Α.) με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία (αδυναμία εργασίας συζύγων στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό άνω του 55% λόγω μεταθέσεων, σημαντικό ποσοστό θνησιμότητας στρατιωτικών για ηλικίες μέχρι τα 58 έτη, που κατά βάση οι σύζυγοι είναι μικρότεροι από 50-52 ετών κλπ). Σχετική μνεία έγινε στις ανακοινώσεις υπ’ αριθ. 66 και 68 της ΠΟΣ.
  • Πάντα προέβαλε τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας και επικινδυνότητας του στρατιωτικού περιβάλλοντος, απαιτώντας αντίστοιχη αντιμετώπιση.
  • Ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, όπως και άλλα στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εργασίας, με τα οποία συνεργάσθηκε κατά καιρούς η Ομοσπονδία, πράγματι τιμήθηκαν, διότι αποδέχθηκαν, αλλά και υλοποίησαν προτάσεις της, που το αποτέλεσμά τους είχε θετικό αντίκτυπο, όχι μόνο στα εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και ΣΑ (πχ χρόνος ένταξης στο νέο νόμο, αποφυγή προσωπικής διαφοράς, συντάξιμα έτη κλπ), αλλά μερικές από αυτές και σε όλους τους συνταξιούχους, όπως συνέβη πρόσφατα με τον υπολογισμό της κράτησης για την περίθαλψη. Σε καμία περίπτωση όμως ΔΕΝ τιμήθηκαν για το άρθρο 12  του Ν. 4387/2016, που αφορά την χηρεία!! Αν είναι δυνατόν !!

    Καλούμε τον Υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο,  να λάβει θέση για το ποια Ομοσπονδία συμφώνησε  στις διατάξεις περί συντάξεων χηρείας του Ν. 4387/2016, καθόσον θίγει όχι μόνο την Ομοσπονδία, αλλά και κάθε έννοια αλήθειας και ορθολογισμού.
                                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο  ΑΝΑΠΛ.  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                                                                                                                                                                      
               Νικολόπουλος Βασίλειος                                                         Ταραντίλης Δημήτριος
                         Ταξίαρχος  εα                                                              Συνταγματάρχης  εα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.