Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Ο νέος Διοικητής Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος
Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού και το 1984 επιλέχθηκε για τις Ειδικές Δυνάμεις. Έχει φοιτήσει σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και σε σχολεία του Εξωτερικού και είναι εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής Ελευθέρας Πτώσεως. Έχει υπηρετήσει στις περισσότερες Μοίρες Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών, καθώς και ως επιτελής, σε επιχειρησιακούς Σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων και στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το 2003 επελέγη ως Διοικητής της Ε΄Μοίρας Καταδρομών, την οποία είχε την τιμή να διοικήσει επί 2 και πλέον χρόνια. Επιπρόσθετα έχει υπηρετήσει σε επιχειρησιακές θέσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό, με εξέχουσα την τοποθέτησή του ως Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ), κατά την αρχική φάση των επιχειρήσεων, το 2002. Ως Συνταγματάρχης το 2009, ανέλαβε τη νευραλγική Διεύθυνση Τρεχουσών Επιχειρήσεων στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (JFC BRUNSSUM) στην Ολλανδία, στο οποίο είχε ανατεθεί ο έλεγχος των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου το 2011, ανέλαβε τη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, όπου μεταξύ άλλων προώθησε σημαντικές μελέτες για την αναβάθμιση της Σχολής και του θεσμού των Μονίμων Υπαξιωματικών. Το Μάρτιο 2013 τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, η οποία επιπρόσθετα της εθνικής της αποστολής, εμπλέκεται στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του NATO, καθώς και στον αντίστοιχο Σχηματισμό Μάχης HELBROC της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το Μάρτιο 2014, ως Υποστράτηγος, του ανατέθηκε η διοίκηση της 98 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, της ιστορικής “Μεραρχίας Αρχιπελάγους”.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, υπηρέτησε στο Γ΄ΣΣ ως Υποδιοικητής και στηv 1η Στρατιά/EU-OHQ ως Επιτελάρχης, διετία ιδιαίτερα παραγωγική για την προσωπική και επαγγελματική του ανέλιξη. Στις 17 Ιανουαρίου 2017 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και του ανατέθηκε η διοίκηση του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του, μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις. Ιδιαίτερα το Φεβρουάριο 2011, του απονεμήθηκε από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, η ανώτατη τιμητική διάκριση της Συμμαχίας, το Μετάλλιο Εξαίρετης Υπηρεσίας (NATO MERITORIOUS SERVICE MEDAL), για την προσφορά του στην οργάνωση των Δυνάμεων Εθνικής Ασφάλειας του Αφγανιστάν, ως τον πρώτο Έλληνα Αξιωματικό, στον οποίο έχει απονεμηθεί το εν λόγω μετάλλιο.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα σε επαγγελματικό επίπεδο και έχει 2 παιδιά, τη Δήμητρα, δικηγόρο και το Σωτήρη, φοιτητή Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.