Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο νέος Διοικητής Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος




Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού και το 1984 επιλέχθηκε για τις Ειδικές Δυνάμεις. Έχει φοιτήσει σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και σε σχολεία του Εξωτερικού και είναι εν ενεργεία Αλεξιπτωτιστής Ελευθέρας Πτώσεως. Έχει υπηρετήσει στις περισσότερες Μοίρες Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών, καθώς και ως επιτελής, σε επιχειρησιακούς Σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων και στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το 2003 επελέγη ως Διοικητής της Ε΄Μοίρας Καταδρομών, την οποία είχε την τιμή να διοικήσει επί 2 και πλέον χρόνια. Επιπρόσθετα έχει υπηρετήσει σε επιχειρησιακές θέσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό, με εξέχουσα την τοποθέτησή του ως Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ), κατά την αρχική φάση των επιχειρήσεων, το 2002. Ως Συνταγματάρχης το 2009, ανέλαβε τη νευραλγική Διεύθυνση Τρεχουσών Επιχειρήσεων στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (JFC BRUNSSUM) στην Ολλανδία, στο οποίο είχε ανατεθεί ο έλεγχος των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Με την προαγωγή του στο βαθμό του Ταξιάρχου το 2011, ανέλαβε τη διοίκηση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, όπου μεταξύ άλλων προώθησε σημαντικές μελέτες για την αναβάθμιση της Σχολής και του θεσμού των Μονίμων Υπαξιωματικών. Το Μάρτιο 2013 τοποθετήθηκε ως Διοικητής της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, η οποία επιπρόσθετα της εθνικής της αποστολής, εμπλέκεται στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του NATO, καθώς και στον αντίστοιχο Σχηματισμό Μάχης HELBROC της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το Μάρτιο 2014, ως Υποστράτηγος, του ανατέθηκε η διοίκηση της 98 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, της ιστορικής “Μεραρχίας Αρχιπελάγους”.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, υπηρέτησε στο Γ΄ΣΣ ως Υποδιοικητής και στηv 1η Στρατιά/EU-OHQ ως Επιτελάρχης, διετία ιδιαίτερα παραγωγική για την προσωπική και επαγγελματική του ανέλιξη. Στις 17 Ιανουαρίου 2017 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και του ανατέθηκε η διοίκηση του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του, μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις. Ιδιαίτερα το Φεβρουάριο 2011, του απονεμήθηκε από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, η ανώτατη τιμητική διάκριση της Συμμαχίας, το Μετάλλιο Εξαίρετης Υπηρεσίας (NATO MERITORIOUS SERVICE MEDAL), για την προσφορά του στην οργάνωση των Δυνάμεων Εθνικής Ασφάλειας του Αφγανιστάν, ως τον πρώτο Έλληνα Αξιωματικό, στον οποίο έχει απονεμηθεί το εν λόγω μετάλλιο.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα σε επαγγελματικό επίπεδο και έχει 2 παιδιά, τη Δήμητρα, δικηγόρο και το Σωτήρη, φοιτητή Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο νέος Διοικητής Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος
Ο νέος Διοικητής Γ΄ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu1nAF2L989OOXhIfgr5xuduCvo_F3yUGjIdDRWgyncS5za9ciLzKqHQ1n-np7CIwaL3OvKiXUhyRhxmd6LArnxbIp4rAo0jI-UiH9KUbP7TJDDybd7bvQTbwzPxmy8UqUvJBkuh1I5rg/s640/1123.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu1nAF2L989OOXhIfgr5xuduCvo_F3yUGjIdDRWgyncS5za9ciLzKqHQ1n-np7CIwaL3OvKiXUhyRhxmd6LArnxbIp4rAo0jI-UiH9KUbP7TJDDybd7bvQTbwzPxmy8UqUvJBkuh1I5rg/s72-c/1123.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/nrdc-gr_29.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/nrdc-gr_29.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy