Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ο νέος Διοικητής του Γ΄ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος

Νέος Διοικητής του Γ΄ΣΣ, τοποθετήθηκε σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ο μέχρι σήμερα επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος.

Ιδιαίτερα κοινωνικός, προσιτός και αγαπητός στα στελέχη, ο Αντιστράτηγος Μπίκος έχει  κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό στελεχών και της τοπικής κοινωνίας της Λάρισας,  μέσα από την σοβαρή δουλειά που επιτέλεσε.

Με Ευρωπαϊκή και Νατοϊκή νοοτροπία και εμπειρία,  ο Δημήτριος Μπίκος είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει και στα νέα του καθήκοντα, του Διοικητού του Γ'ΣΣ.  Εξάλλου η θητεία του στη Λάρισα μόνο θετικά προσμετράτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού και το 1984 επελέγη ως στέλεχος Ειδικών Δυνάμεων. Έχει φοιτήσει σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής Ελευθέρας Πτώσεως. Έχει υπηρετήσει στις περισσότερες Μοίρες Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών καθώς και ως επιτελής σε επιχειρησιακούς σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων.

Έχει υπηρετήσει ως Διοικητής στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Διοικητής στη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία ''ΠΟΝΤΟΣ'' στο Κιλκίς και  Διοικητής στην μάχιμη 98 ΑΔΤΕ στη Μυτιλήνη, Επιτελάρχης του Γ΄ΣΣ και Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς.

Το 2003 επελέγη ως Διοικητής μιας από τις καλύτερες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών όπου είχε την τιμή να διοικήσει επί 2,5 περίπου χρόνια. Επιπρόσθετα έχει υπηρετήσει σε επιχειρησιακές θέσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό με εξέχουσα την τοποθέτηση του ως Διοικητής της Ελληνικής Μονάδας Αφγανιστάν κατά το διάστημα της αρχικής φάσης των επιχειρήσεων το 2002. Τα τρία τελευταία χρόνια πριν την τοποθέτηση του στη ΣΜΥ, υπηρετούσε ως Διευθυντής Τρεχουσών Επιχειρήσεων στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία, στο οποίο έχει ανατεθεί η Διοίκηση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει τιμηθεί με μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις. Ιδιαίτερα το Φεβρουάριο του 2011 τιμήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ με την ανώτερη διάκριση της Συμμαχίας, το ΝΑΤΟ MERITORIOUS MEDAL για τη διακεκριμένη προσφορά του στην οργάνωση των Δυνάμεων Εθνικής Ασφάλειας του Αφγανιστάν. Το παραπάνω μετάλλιο απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα Αξιωματικό.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου, του Κολλεγίου Άμυνας του ΝΑΤΟ στη Διεθνή Ασφάλεια και Στρατηγική (International Security and Strategy Studies)  και κάτοχος Master in Business Administration στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες έγκριτες ελληνικές και ξένες εκδόσεις επί θεμάτων Management και Επικοινωνίας.Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.