Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

IMIA 21 χρόνια μετά! Ο Aξιωματικός που τα έζησε στο κέντρο των αποφάσεων μιλά στο Militaire.gr και το στρατιωτικό συντάκτη Πάρι Καρβουνόπουλο
Πληγή ανοιχτή, 21 χρόνια μετά τα Ίμιια… Όχι μόνο λόγω της αίσθησης της ήττας που μας προκάλεσαν. Όχι μόνο για όσα θέματα άνοιξαν στο Αιγαίο και μας ταλαιπωρούν. Υπάρχει στην κοινή γνώμη η μόνιμη υποψία, ότι ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε όλη την αλήθεια για όσα έγιναν εκείνο το τραγικό ξημέρωμα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου 1996.

Πολλοί από τους πρωταγωνιστές έχουν μιλήσει ή γράψει την άποψή τους για την κρίση και την κατάληξή της. Κάποιοι, όπως ο τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης δεν είναι πια στη ζωή. Τα όσα έχουν ειπωθεί από τον Σημίτη, τότε πρωθυπουργό, τον Πάγκαλο ΥΠΕΞ εκείνης της εποχής και τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστο Λυμπέρη αλληλοσυγκρούονται καθώς ο καθένας είδε και χειρίστηκε την κρίση με τρόπο που προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια  να τον υπερασπιστεί.

Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι αυτοί που έζησαν τα γεγονότα από την πρώτη γραμμή, είδαν και άκουσαν όσα έγιναν, δέχτηκαν και εκτέλεσαν εντολές, απόρησαν για εντολές που ανέμεναν και ποτέ δεν ήρθαν. 21 χρόνια μετά ένας αξιωματικός με κύρος και εμπειρία μιλά για πρώτη φορά για όσα έζησε μέσα στο γραφείο του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου που υπηρετούσε τη νύχτα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου.

Μια συνέντευξη για την πιο μεγάλη νύχτα των τελευταίων 21 ετών στο Αιγαίο.

Τη Δευτέρα στο Militaire.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.