Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Συντάξεις στρατιωτικών: Η οικονομία δεν αντέχει τις άγαμες θυγατέρες (ΗΧΗΤΙΚΟ)
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν όπως φαίνεται οι άγαμες θυγατέρες αφού οι συντάξεις τους δεν έχουν αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.


Μια είδηση – «βόμβα μεγατόνων» έβγαλε η συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103.6 FM.

Ο Γενικός Γραμματέας στην συνέντευξη του υποστήριξε αρχικά πως η κυβέρνηση κάνει ότι για τον ιδιωτικό τομέα και για τον δημόσιο τομέα αντιμετωπίζοντας αδικίες, αναφερόμενος με αυτό τον τρόπο στις περιπτώσεις συμβασιούχων που έχουν μονιμοποιηθεί με δικαστικές αποφάσεις.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως η κυβέρνηση δεν αντιδρά γενικά στην αξιολόγηση αλλά λέει όχι στην αξιολόγηση που απολύει ανθρώπους και οτι ενδεικτικά στο υπουργείο Εργασίας κάνουν αξιολόγηση που βελτιώνει τις λειτουργίες του υπουργείου.

Σε ότι δε αφορά την ρύθμιση για τις συντάξεις γυναικών στα 50, 51 ή 52 υποστήριξε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και ότι η κυβέρνηση εξορθολογίζει το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Ενδιαφέρον έχει όμως πως ο ίδιος υποστήριξε, απαντώντας σε ερώτηση για το αν αντέχει η οικονομία τέτοιες ρυθμίσεις, ότι η οικονομία υπό την έννοια την σημερινή δεν αντέχει τίποτα που δεν μπορεί να έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, «για παράδειγμα δεν αντέχει αυτές τις φοβερές και τρομερές συντάξεις των άγαμων θυγατέρων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ενώ συνέχισε αναφερόμενος και σε άλλα παραδείγματα όπως είναι τα ποσοστά αναπλήρωσης.

Είναι προφανές ότι η επισήμανση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας που χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων δεν ήταν τυχαία και δεν μπορεί παρά να υποδηλώνει πως το θέμα απασχολεί το υπουργείο και φυσικά αν ληφθούν μέτρα αυτά θα είναι μέτρα περιστολής.

Κάτι που είναι σίγουρο πως θα ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις.

Ακούστε την ολόκληρη την συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στον FOCUS FM 103,6 ο οποίος πέρα από τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων, (περίπου στο 4.05), αναφέρεται σε όλα τα θέματα, ανάμεσα τους και στα μπλοκάκια υποστηρίζοντας πως αφορούν τις μεγάλες και όχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.