Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ρόλο «τρομοκράτη» απειλεί να βάλει «φωτιά» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο – Στέλνει όλο το Στόλο μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου – Σε επιφυλακή οι ΕΔ




Ο Ρ.Τ. Ερντογάν σε ρόλο «τρομοκράτη» απειλεί να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η δικτατορική του στάση στα εσωτερικά της Τουρκίας και τα παιχνίδια στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Συρία και στο Ιράκ προκαλούν τεράστια ανησυχία όχι μόνο στην Αθήνα και τη Λευκωσία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.
Έφτασε χθες στη Γενεύη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιουνκέρ να πει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως «όταν θέλετε λεφτά μας χρειάζεστε», αναφορικά με το Κυπριακό που λίγο πριν είχε τορπιλίσει η Άγκυρα. Ας πρόσεχε βεβαίως και αυτός γιατί η Τουρκία άδειασε την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών όταν αυτή της έταξε 3 δισ. ευρώ.
Δεν είναι εκεί όμως το θέμα. Ο Ρ.Τ. Ερντογάν μετά την δήλωση ότι τα τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν για πάντα στην Κύπρο βγάζει στο Αιγαίο και τον Στόλο σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει κλίμα «εχθρικό». «Έχουμε πει ξεκάθαρα στην Κύπρο και την Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί για πάντα!».
Πρόσθεσε επίσης αναφορικά με τις εγγυήσεις πώς «είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την «Βόρεια» και την «Νότια Κύπρο». Τα είχαμε πει και παλαιότερα».
Με αυτούς ήθελε να διαβουλευτεί την λύση του Κυπριακού ο κ. Αναστασιάδης. Αφού τον εξομοίωσαν με τον ηγέτη του «ψευδοκράτους», τον Μουσταφά Ακιντζί επιβάλλοντας στα ταμπελάκια να μην μπουν τίτλοι παρά ονόματα μετά άρχισαν να ρίχνουν τις βόμβες και να τινάζουν στον αέρα τις διαπραγματεύσεις. Θα πρέπει να σκεφτεί καλά η Κυπριακή πλευρά ποιους έχει συνομιλητές.
Και την ίδια στιγμή, αφού τράβηξε η Τουρκία την… περόνη στη Γενεύη έβαλε και «φωτιά» στο Αιγαίο με αφορμή τη δήλωση του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού ότι η Ελλάδα σκέφτεται να προχωρήσει στην κατοίκηση 28 μικρών νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Η Άγκυρα άνοιξε απευθείας θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και σε αυστηρό ύφος το υπουργείο Εξωτερικών έστειλε το μήνυμα πώς δεν θα δεχθεί «τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά (τα τετελεσμένα) δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα. Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη».
Και όχι μόνον αυτό, η Τουρκία βγάζει ολόκληρο τον Στόλο της στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου προκειμένου να πραγματοποιήσει τρίμηνη επιχειρησιακή αξιολόγηση. Είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.
Ήδη οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αυξήσει την παρουσία του στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις της Τουρκίας και του Ναυτικού της. Εκτιμάται πώς μπορεί να κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Οι χειρισμοί του Ερντογάν είναι επίσης επίφοβοι για εσωτερικούς λόγους, καθώς επιχειρεί να περάσει στην συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου να καταστεί πραγματικός σουλτάνος. Έχει μάλιστα περάσει ορισμένα άρθρα σύμφωνα με τα οποία ο Πρόεδρος αναλαμβάνει υπερεξουσίες, μπορεί να συμμετέχει και σε κόμμα και βεβαίως περιορίζει το Κουρδικό κόμμα.
Οι εξελίξεις αυτές μπορούν να πυροδοτήσουν νέο κύκλο αναταραχών στο εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά και στις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες, αφού ο φόρος αίματος από τη Συρία και το Ιράκ, αλλά και στις νοτιοανατολικές περιοχές με τους Κούρδους είναι μεγάλος.
Ο Ρ.Τ. Ερντογάν πλέον συμπεριφέρεται ως δικτάτορας στο εσωτερικό της χώρας του και ως «παγκόσμιος τρομοκράτης» και αυτό δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στη Δύση και όχι μόνο. Το ερώτημα βέβαια είναι ποιος θα τολμήσει να το βάλει στη θέση του και αν αυτό θα συμβεί πριν μαζί με αυτόν «ανατιναχθεί» ολόκληρη η περιοχή.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ρόλο «τρομοκράτη» απειλεί να βάλει «φωτιά» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο – Στέλνει όλο το Στόλο μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου – Σε επιφυλακή οι ΕΔ
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε ρόλο «τρομοκράτη» απειλεί να βάλει «φωτιά» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο – Στέλνει όλο το Στόλο μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου – Σε επιφυλακή οι ΕΔ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsZmJjq5YqYpQevgKx6hbC9KiblMmN0tiAVgFG8tKhUDwwiGqz7i4v1DBJrV9EsydDSdHcWV-dCotvHz9W4WLLmtdZdc-rp_xpeWjWbbawjQgNpGusA3BP6rMUKCNZCN5zAE3S21cJLh0/s640/Erdogan-Stolos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsZmJjq5YqYpQevgKx6hbC9KiblMmN0tiAVgFG8tKhUDwwiGqz7i4v1DBJrV9EsydDSdHcWV-dCotvHz9W4WLLmtdZdc-rp_xpeWjWbbawjQgNpGusA3BP6rMUKCNZCN5zAE3S21cJLh0/s72-c/Erdogan-Stolos.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_817.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_817.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy