Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Νέο επεισόδιο στα Ίμια: Οι Τούρκοι λένε ότι καταδίωξαν περιπολικό του Λ.Σ.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ 

 
Δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ αποκαλύπτουν ένα νέο επεισόδιο το οποίο σημειώθηκε στην περιοχή των Ιμίων μετά την «επίσκεψη» που πραγματοποίησε εκεί η ηγεσία του τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Στις 16:30 περιπολικό του ΛΣ επιχείρησε να πλησιάσει στα Ιμια αλλά απωθήθηκε από περιπολικό της τουρκικής  Ακτοφυλακής.
«Σήμερα στις 16:30 σκάφος του ελληνικού λιμενικού ήρθε από την Κω στις βραχονησίδες Ίμια, αλλά εμποδίστηκε από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής που περιπολούσε στην περιοχή. Η προσπάθεια του ελληνικού σκάφους να προσεγγίσει τις βραχονησίδες και η παρεμπόδιση του από το τουρκικό σκάφος, καταγράφηκε από τον φακό του DHA», αναφέρεται σε τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει ακόμη η ιστοσελίδα  στην νήσο Κάλυμνο της Ελλάδας, γινόταν τελετή για τους 3 αξιωματικούς που πέθαναν με ελικόπτερο το 1996, στην διάρκεια της κρίσης που είχε φέρει στο χείλος του πολέμου Τουρκία και Ελλάδα.
Ενώ το ‘TCG Meltem’ στο οποίο βρισκόταν ο ΓΕΕΘΑ Ακάρ και οι αρχηγοί των όπλων πλησίαζε στα Ίμια, ξεκίνησε για εκεί από την Καλόλιμνο (1 μίλι απόσταση) και ένα σκάφος του ελληνικού λιμενικού.  Την επίσκεψη παρακολούθησαν επίσης από μακριά και ελληνικά πολεμικά σκάφη  πλοία που βρισκόταν σε Κω και Κάλυμνο.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού έκανε βόλτα και ερεύνησε γύρω από τα Ίμια, μετά επέστρεψε στο Μπόντρουμ.
Όχι μόνο τα τουρκικά σκάφη προσέγγισα τα Ίμια αλλά πέρασαν  και ανάμεσα από την δυτική και την ανατολική Ίμια ανενόχλητα

Ο στρατηγός Χουλουσί Ακάρ στο ελικόπτερο Cougar που δεν χρησιμοποίησαν οι Τούρκοι  σήμερα στα Ίμια σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ

Η τουρκική στρατιωτική ηγεσία αλληλοσυγχαίρεται μετά την "επιτυχή επίσκεψη"

Η τουρκική ΤΠΚ κλάσης Kilic TCG Meltem ενώ πλέει σε απόσταση... λιγων μέτρων απο τα Ίμια, πριν...  "εκδιωχθεί" απο το ΛΣ σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.