Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Ο ιπτάμενος Πάνος

Ο υπουργός Άμυνας έχει γίνει αχώριστος με το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Χιούι, με το οποίο μετακινείται για να παρακολουθήσει ασκήσεις ή να επισκεφθεί απομακρυσμένα φυλάκια

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος φωτογραφίζεται με στολή παραλλαγής. Το στιλ το οποίο έχει υιοθετήσει διαφέρει από το κλασικό στιλ των υπουργών Άμυνας. Και φυσικά ξενίζει πολλούς. Πετάει αρκετές φορές μόνος του το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι, βρίσκεται εντός 24ώρου από τη μία ακριτική μεριά της Ελλάδος στην άλλη για να παρακολουθήσει ασκήσεις ή να επισκεφθεί απομακρυσμένα φυλάκια, ενώ πρόσφατα κοιμήθηκε στον Έβρο σε στρατιωτικό ράντζο μαζί με τους υπόλοιπους φαντάρους. Τρώει μαζί με τους στρατιώτες το ίδιο μενού, εκτός κι αν είναι σε παραθαλάσσια περιοχή, οπότε βουτάει ο ίδιος και τους κάνει το τραπέζι με φρέσκα ψάρια! Γεγονός είναι ότι οι στρατιώτες τον περιμένουν πώς και πώς αφού εκτός όλων των άλλων σε κάθε φυλάκιο που επισκέπτεται μοιράζει και τιμητικές πενθήμερες άδειες!

Ο Π. Καμμένος έχει γίνει αχώριστος με το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Χιούι, με το οποίο μετακινείται διαρκώς. Επικεφαλής του πληρώματος είναι ο ταγματάρχης Κωνσταντίνος Φιλίππου, ο επονομαζόμενος και Φιλιππέας ο οποίος μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Άμυνας και τον τότε υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά από την Αλεξανδρούπολη στη Σκόπελο για να παρακολουθήσουν την άσκηση «Παρμενίων». Θεωρείται από τους πλέον έμπειρους πιλότους στην Αεροπορία. Μέχρι τώρα κανείς υπουργός δεν επέλεγε να πετάξει με ελικόπτερο τύπου Χιούι του 1967. Πολλώ δε μάλλον να το πιλοτάρει ο ίδιος.

Απαντώντας στις κατηγορίες που δέχεται, ο Π. Καμμένος δηλώνει ότι έχει στο ενεργητικό του 1.200 ώρες πτήσης ως πιλότος σε ιδιωτικά αεροπλάνα και ότι διαθέτει πτυχίο για να πετάει μονοκινητήρια ελικόπτερα τύπου Robinson και τύπου Βell, όπως είναι το Χιούι. Ο εκρηκτικός και απρόβλεπτος χαρακτήρας του υπουργού Άμυνας έχει παραξενέψει πολλούς αφού δυσκολεύεται να περιοριστεί στο στενό πρωτόκολλο και τους τύπους. Πρόσφατα βρέθηκε στο Άγιον Όρος όπου εγκαινίασε στη Μονή Γρηγορίου μία γέφυρα (έργο της ΜΟΜΑ). Τη νύχτα ο υπουργός Άμυνας και το πλήρωμά του διανυκτέρευσαν στη Μονή Δανιηλαίων. Το πρωί ένας καλόγερος της μονής που είχε όνειρο ζωής να μπει σε ελικόπτερο, φωτογραφήθηκε στη θέση του πιλότου, ευλόγησε το ελικόπτερο και έψαλε τον ύμνο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ»!

Στην Ερεικούσσα, όπου οι στρατιώτες πρόσφεραν χριστουγεννιάτικα παιχνίδια στα παιδιά, ο Π. Καμμένος εκπλήρωσε το όνειρο του 8χρονου Λεωνίδα, που ήθελε να πετάξει με ελικόπτερο. Πήρε άδεια από τον πατέρα του, πέταξαν μαζί μέχρι τους Οθωνούς και επέστρεψαν...

Ο Π. Καμμένος δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και το νησί Λέβιθα, που βρίσκεται ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και στο οποίο κατοικεί μόνο ένας άνθρωπος με την οικογένειά του. Διαθέτει τη μοναδική ταβέρνα στο νησί. Έκανε το τραπέζι στον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τους έπαιξε και βιολί!

(REAL NEWS 31/12/2016 – ΛΩΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ - l.ioannou@realnews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.