Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Χαιρετισμός ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Σχολή Εθνικής Άμυνας

«Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Αποτελεί μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά να σας καλωσορίσω στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, που είναι ένα εργαστήριο υψηλών προδιαγραφών για την επιμόρφωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Δημόσιου Τομέα γενικότερα, σε πολυποίκιλα θέματα. Η επιμόρφωση δε αυτή ξεπερνά το στενό πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων στην σημερινή εποχή που η ανθεκτικότητα του Δημόσιου Τομέα είναι πολλαπλασιαστής ισχύος για την εν γένει άμυνα της χώρας.

Η Ελλάδα είναι χώρα με πολιτική σταθερότητα, με έντονα τα στοιχεία της ανοιχτής κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών. Η γεωπολιτική της θέση  στο σταυροδρόμι της Νοτιανατολικής Ευρώπης και του Ευξείνου Πόντου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχών μεγάλης στρατηγικής σημασίας αλλά και συνεχών ανακατατάξεων, καθώς και η μακρά πορεία της στο πλαίσιο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύει την γεωστρατηγική της σημασία, καθιστώντας την «κράτος πυλώνα» για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μπορεί, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνομιλεί ταυτόχρονα με το Ισραήλ και με τις χώρες του αραβικού κόσμου, να έχει άριστες σχέσεις με την Ευρώπη και με τη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, επιφέρει και αρνητικές συνέπειες που ταλανίζουν την Ελλάδα, απτόμενες εθνικών θεμάτων και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Διαχρονικά, η χώρα μας πορεύθηκε με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και απαιτεί, κατά συνέπεια, όπως η Διεθνής Κοινότητα εφαρμόζει το Δίκαιο αυτό άνευ διακρίσεων και εκπτώσεων, έναντι και υπέρ όλων.

Παράλληλα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας Ένωσης αρχών και δικαίου, διεκδικεί την πλήρη και μη επιλεκτική εφαρμογή των αρχών και κανόνων αυτών και στα εθνικά της θέματα, με την αποφασιστική αντίδραση στην πράξη έναντι ανιστόρητων διεκδικήσεων των γειτόνων μας, στην έξαρση του αλυτρωτισμού και στην κυνική αγνόηση βασικών αρχών της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και των Διεθνών Συμβάσεων και Συνθηκών.

Είναι δεδομένο δε, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ως η δύναμη αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, συμβάλλουν παντοιοτρόπως στην ευημερία του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει όλους εκείνους τους παράγοντες και να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, που θα επιτρέψουν να διατηρήσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πρόοδο του ελληνικού Έθνους, για τα επόμενα χρόνια. Και κάνω αυτή την επισήμανση για το Έθνος, διότι για όλους εμάς, η αρωγή και η υποστήριξη του Κυπριακού Ελληνισμού αποτελεί υψίστης σημασίας προτεραιότητα.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα, ειδικά που το περιβάλλον ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής αντιμετωπίζει πληθώρα αλληλένδετων και διαδραστικών απειλών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θεωρεί ότι το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων αποτελεί το κέντρο βαρύτητας της Πατρίδας μας.

Γι’ αυτό δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση και στην αξιοποίηση όλων των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους, ενισχύοντας το ηθικό τους ώστε να εκτελούν απρόσκοπτα την υψηλή τους αποστολή.

Το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα της πατρίδας μας είναι το προσωπικό μας, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι Στρατεύσιμοι, οι Εθνοφύλακες, αλλά και όλος ο μάχιμος ελληνικός λαός.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω, ότι οι σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας εκλαμβάνουν τη φοίτησή τους ως μία εθνική επένδυση και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποδώσουν στην Πατρίδα, η οποία έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτούς.

Κύριε Πρόεδρε σας προσκαλώ στο βήμα». 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.