Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Η ηθική διάσταση …. στις κρίσεις Ηγεσίας Ε.Δ. !!


Γράφει ο Κωνσταντίνος Βουλγαράκης

Υποναύαρχος ε.α ΠΝ

Κανένας από εμάς και οποιονδήποτε άλλον, έχει δικαίωμα (θεσμικό) ή και δυνατότητα (ουσιαστική), για να πει αν …. οι κρίσεις Ηγεσίας των Ε.Δ., ήταν δίκαιες ή άδικες, καλές ή κακές, σωστές ή λάθος!!

Όλοι έχουμε συμπάθειες ή και αντιπάθειες ενδεχομένως, με άλλους έχουμε συνυπηρετήσει και τους γνωρίζουμε και άλλους δεν τους γνωρίζουμε και υπό αυτή την έννοια …. έχουμε τις προτιμήσεις μας και μ’ αυτές, κάνουμε την «κρίση» μας!! Κανένας μας όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει σοβαρά και αιτιολογημένα, την επάρκεια και την ικανότητα των νέων Αρχηγών!!

Ειδικά για το ΠΝ, γνωρίζω πολύ καλά, τόσο τους αποχωρούντες, όσο και τους νέους Αρχηγούς ΓΕΝ και ΑΣ, είναι ΟΛΟΙ τους εξαίρετοι, τους εκτιμώ και πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, έτσι όπως η παράδοση του ΠΝ και οι ιδιάζουσες σημερινές συνθήκες, το απαιτούν!! 

Είμαι αταλάντευτα ένθερμος οπαδός, τόσο της θεσμικής νομιμότητας και της πιστής εφαρμογής των Κανονισμών, όσο και κυρίως της ΗΘΙΚΗΣ διάστασης, κάθε ενέργειας και απόφασης, που αφορά σε θέματα αξιοκρατίας, κρίσεων και αξιολογήσεων του προσωπικού!! Κάθε κρίση, ΟΧΙ μόνο οφείλει να εντάσσεται στη νομιμότητα, αλλά θα πρέπει και να εκφράζει αίσθημα δικαίου …. και αποδοχή κανονικότητας!!

Οι σημερινές κρίσεις και η επιλογή των νέων Αρχηγών, παρά τα όσα λέγονται, είναι «σύμφωνα με τον Νόμο» (προβλέπονται 1-2 μήνες, πριν τις τακτικές κρίσεις Αξιωματικών, του Μαρτίου) και άρα θεωρούνται «Τακτικές»!! Το διάστημα αυτό, των 1-2 μηνών, που δίδεται από τον Νόμο στους νέους Αρχηγούς, είναι για να ενημερωθούν και να προετοιμάσουν τις κρίσεις των υπολοίπων Αξιωματικών, που αρχίζουν σύμφωνα με τον Νόμο, την 1η Μαρτίου!!

ΠΡΟΣΟΧΗ : Θέλω να επισημάνω ότι, τυχόν …. «Έκτακτες Κρίσεις» Αξιωματικών, γίνονται μεν σύμφωνα με τον Νόμο, ΑΛΛΑ μόνο …. «σε εξαιρετικά έκτακτες καταστάσεις», έναντι κινδύνου σχετικά με την ασφάλεια της Χώρας!! Άρα και οι υπόλοιπες κρίσεις Αξιωματικών, πρέπει να γίνουν ομαλά και στην ώρα τους …. εκτός κι αν «κάτι άλλο συμβαίνει»!! Ο Μάρτιος είναι κοντά και …. δεν συντρέχουν λόγοι βιασύνης, αναστάτωσης του Στρατεύματος και δημιουργίας δυσμενών-επιβλαβών εντυπώσεων!!

Μάλιστα, ακόμα και αυτή η «βαθιά τομή» στο ΣΞ (αποστρατεία των 10 αρχαιότερων Στρατηγών), μπορεί να δικαιολογηθεί και δεν είναι πρωτοφανής, στις περιπτώσεις «επιλογής Αρχηγού»!! Μπορεί βέβαια, να μας φαίνεται –δικαιολογημένα- «περίεργο» ….. ΠΩΣ τέτοιες κρίσιμες μέρες που είναι, επιχειρείται μια τέτοιας έκτασης «ανανέωση» της επετηρίδας, η οποία (ποσοστιαία) όμοια της, δεν έγινε ούτε καν μετά το Πραξικόπημα στην Τουρκία, από τον Ερντογάν (αλλά όμως, αυτά δυστυχώς συμβαίνουν ….. όπου υπάρχει «ανησυχία» για Πραξικόπημα)!!

ΑΥΤΟ δηλαδή, που τελικά θα σφραγίσει, θα εκφράσει …. την ΗΘΙΚΗ διάσταση των κρίσεων, αλλά και που θα στιγματίσει (και πάλι) το κύρος, την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό στην νέα Ηγεσία των ΕΔ, είναι το ….. εάν οι κρίσεις συνδυάστηκαν και έγιναν «ενόψει εκλογών»!! Αν δηλαδή, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάμε ή όχι σε εκλογές!!

Αν ΔΕΝ πάμε σε εκλογές, τότε οι κρίσεις έγιναν «ομαλά και μια χαρά»!!

Καλή επιτυχία σε όλους ….. και είδομεν !!
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Η ηθική διάσταση …. στις κρίσεις Ηγεσίας Ε.Δ. !!
Η ηθική διάσταση …. στις κρίσεις Ηγεσίας Ε.Δ. !!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoBDDHlPr85JvN9pr61ZIUvc4Kigqw10G3ngqozhQWglTXqBR5Y-Qep14sip_m7SvIpg3CQq5LZB2ZbTUc2k3EWrb5_IwKGjD3CWjn9nlkGG_gZ3HNTi08cD5DMGxFOjINM9jo5qXnPzg/s640/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoBDDHlPr85JvN9pr61ZIUvc4Kigqw10G3ngqozhQWglTXqBR5Y-Qep14sip_m7SvIpg3CQq5LZB2ZbTUc2k3EWrb5_IwKGjD3CWjn9nlkGG_gZ3HNTi08cD5DMGxFOjINM9jo5qXnPzg/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_669.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/blog-post_669.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy