Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Το δώρο – έκπληξη του νέου Α/ΓΕΣ Αντγου Αλκ. Στεφανή που συγκίνησε τον Στρατηγό Βασίλη ΤελλίδηΤο πιο συγκινητικό στιγμιότυπο από τη χθεσινή τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού Στρατού από τον Στρατηγό ε.α. πλέον Βασίλειο Τελλίδη στον Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, αμφότεροι προερχόμενοι από το Όπλο Ιππικού – Τεθωρακισμένων ήταν η σπουδαία πραγματική έκπληξη που επιφύλασσε ο νέος Αρχηγός στον προκάτοχό του.

Ο Στρατηγός Τελλίδης έχει δύο γιούς, αμφότερους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού και αποφοίτους της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ενώ έχει ένα πολύ γνωστό στους κύκλους των Ενόπλων Δυνάμεων «πάθος»: Τη συλλογή όπλων, ξιφών, σπαθών και κάθε άλλου είδος φορητού οπλισμού!

Στη χθεσινή τελετή λοιπόν στη ΣΣΕ είδαμε τον πρώην Αρχηγό να είναι με τη σύζυγό του και τον ένα του γιό, τον Υπολοχαγό Παναγιώτη Τελλίδη.

«Που είναι Αρχηγέ ο άλλος σας γιός» τον ρωτήσαμε πριν από την τελετή.

«Στη Μονάδα του όπου είναι Διοικητής Ίλης. Δεν μπόρεσε να έλθει» μας απάντησε εκείνος και το θέμα «έληξε» (για μας) εκεί.

Αργότερα μετά την τελετή και κατά τη φάση της ανταλλαγής δώρων ήλθε η σειρά του νέου Αρχηγού Αντιστράτηγου Αλκ.Στεφανή, ο οποίος είπε:

«Μία τέτοια στιγμή, που ολοκληρώνεται μία τέτοια σταδιοδρομία, αυτή είναι μία στιγμή και για την οικογένεια του Στρατηγού. Ο Στρατηγός, όπως και εγώ, και ο ένας εκ των δύο γιών του, ανήκουμε στο Όπλο του Ιππικού-Τεθωρακισμένων. Είμαστε «μαυροσκούφηδες». Ο γιός του, Υπίλαρχος Άγγελος Τελλίδης, είναι διοικητής Ίλης Αρμάτων Μάχης σε προκεχωρημένη μονάδα. Προς τιμήν του δεν ήθελε να έλθει στην τελετή και να αφήσει τη Μονάδα του. Τον διέταξα να έλθει, εδώ και να παραδώσει – εκ μέρους μου – το δώρο του Αρχηγού ΓΕΣ προς τον Στρατηγό πατέρα του, μία σπάνια σπάθη Ιππικού του 1890. Υπίλαρχε, την αποστολή σου».

Και μέσα σε κλίμα εμφανούς συγκινήσεως ο Υπίλαρχος Άγγελος Τελλίδης παρέδωσε την σπάθη του Ελληνικού Ιππικού του 1890, δώρο του Αρχηγού ΓΕΣ στον πρώην Αρχηγό ΓΕΣ Στρατηγό πατέρα του, παρουσιαζόμενος κανονικώς και με άψογη προσοχή.

Ασφαλώς πολύ δυνατή στιγμή, για το «κλείσιμο» μία λαμπρής σταδιοδρομίας.


Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/to-doro-ekplixi-pou-sigkinise-ton-stratigo-vasili-tellidi-ikones

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.