Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΟΠ : Πότε θα πάρουν το χρονοεπίδομα οι Επαγγελματίες Οπλίτες;
Στα χέρια του ΓΕΕΘΑ είναι η λύση για το χρονοεπίδομα των ΕΠΟΠ. Ποιές περιπτώσεις εξετάζει αυτές τις μέρες το Επιτελείο;
Μάλλον αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και για τους εναπομείναντες ΕΠ.ΟΠ. που περιμένουν να εξεταστούν τα αιτήματα τους για την αναγνώριση χρόνου σπουδών για χορήγηση χρονοεπιδόματος.
Οι νόμοι του 1961, του 2001 και του 2003 που τους καλύπτουν πλήρως έχουν άλλωστε εφαρμοστεί ήδη στην συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των ΕΠ.ΟΠ, καθόσον ξεκάθαρα πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης των πτυχίων τους, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο όπως ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ και όσον αφορά στο ζήτημα των εναπομεινάντων στελεχών, (των οποίων οι αναφορές αναμένουν απαντήσεως), εξετάζεται και αναμένεται να ρυθμιστεί – διευθετηθεί σε διακλαδικό επίπεδο από το ΓΕΕΘΑ.
Για την απάντηση πάντως χρειάστηκε να υπάρξουν τουλάχιστον τρείς ερωτήσεις – αναφορές απο βουλευτές που παρακινήθηκαν απο έγγραφα της ΕΣΠΕΗΠ, η οποία χαιρετίζει την δικαίωση των ΕΠ.ΟΠ.
Δείτε τι αναφέρει χαρακτηριστικά η απάντηση του ΥΕΘΑ
Για την αναγνώριση χρόνου σπουδών για χορήγηση χρονοεπιδόματος σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ισχύει η ειδική διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του Ν.Δ 4219/1961 στην οποία παραπέμπει η παράγραφος Α1 του άρθρου 51 του Ν. 3205/2003.
Ειδικότερα αναγνωρίζεται για τη χορήγηση χρονοεπιδόματος ο χρόνος σπουδών δύο ετών σε ανώτατη ημεδαπή ή αλλοδαπή σχολή, από την οποία αποκτήθηκε πτυχίο που αποτελεί κατά νόμο προσόν για την κατάταξη του στρατιωτικού στον κλάδο στον οποίο ανήκει.
Για τη χορήγηση χρονοεπιδόματος σε ΕΠ.ΟΠ αναγνωρίζεται ο χρόνος φοίτησης δύο ετών σε ανώτατη σχολή, από την οποία αποκτήθηκε πτυχίο που αποτέλεσε με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, απαραίτητο προσόν (όχι απαραίτητα μοναδικό) για την κατάταξή τους σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως προκύπτει από τη γραμματική διατύπωση της διάταξης του Ν.Δ 4219/1961, σε συνδυασμό με τη διάταξη της παρ. 1δ του άρθρου 2 του Ν. 2936/2001.
Μέχρι σήμερα τα Γενικά Επιτελεία έχουν ικανοποιήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων των ΕΠ.ΟΠ, καθόσον ξεκάθαρα πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις αναγνώρισης των πτυχίων τους, ενώ την τρέχουσα χρονική περίοδο και όσον αφορά στο ζήτημα των εναπομεινάντων στελεχών, των οποίων οι αναφορές αναμένουν απαντήσεως, εξετάζεται και αναμένεται να ρυθμιστεί – διευθετηθεί σε διακλαδικό επίπεδο από το ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.