Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Κλιμάκιο του ΓΕΑ στο Γυμνάσιο Κάσου μετά απο εντολή του ΑΝΥΕΘΑ, Δ. Βίτσα


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του StratiotikosGR , ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε στενή συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, έδωσαν η λύση για το πολύπαθο Γυμνάσιο Κάσου.

Ο ΑΝΥΕΘΑ, Δημήτρης Βίτσας, έδωσε εντολή στα Επιτελεία για άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, με τη σκυτάλη να παίρνει το ΓΕΑ στέλνοντας τεχνικό κλιμάκιο στο  Γυμνασίου Κάσου, όπου εδώ και καιρό, έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, σε βαθμό που αμφισβητείται η στατικότητά του. Έκδηλη η ανησυχία ων γονέων για την ασφάλεια των μαθητών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κάσου, όπως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Δήμαρχος και φορείς του νησιού, είχαν θέσει το ζήτημα της αναγκαιότητας εκπόνησης μελέτης στατικότητας, ώστε να εκτελεστούν άμεσα αναστήλωσης και αποκατάστασης, καθώς ήδη υπήρχε στα χέρια του Τεχνική Έκθεση Επικινδυνότητας από ανεξάρτητο Πολιτικό Μηχανικό.Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν αδύνατο να υποστηριχτεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και έτσι μετά από διαβουλεύσεις ανταποκρίθηκε άμεσα το Υπουργείο Αμύνης, όπου σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ανέλαβαν τάχιστα την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Στις 24/01 κατέφθασαν στην Κάσο, κλιμάκιο τεχνικών του ΓΕΑ για αυτοψία. Μόλις ολοκληρώσουν τις μετρήσεις θα προσδιορίσουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της μελέτης και ο Δήμος στη συνέχεια θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες,  ώστε να γίνει και πάλι το Γυμνάσιο της Κάσου, λειτουργικό και ασφαλές.


Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την άφιξη των τεχνικών στο νησί προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «το ζήτημα της επικινδυνότητας του Γυμνασίου Κάσου και της αγωνίας των γονιών των μαθητών, το γνώριζα πολύ καλά, από τις μέρες που σαν Βουλευτής Δωδεκανήσου είχα συντάξει ενεργά τις δυνάμεις μου με αυτές των εκπροσώπων της Τ.Α. του νησιού για την επίλυση του θέματος.


Από την θέση μου σαν Υφυπουργός για τη Νησιωτική Πολιτική, σαν βουλευτής Δωδεκανήσου, αλλά και σαν νησιώτης, οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αμύνης, κ. Πάνο Καμμένο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αμύνης, κ. Βίτσα και τον Αντιπτέραρχο κ. Χριστοδούλου, για την ευαισθησία που έδειξαν απέναντι στο βαθιά κοινωνικό θέμα της αποκατάστασης ενός σχολικού νησιωτικού κτιρίου, αποδεικνύοντας έτσι τις ανθρώπινες και κοινωνικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.