Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Νέο σκηνικό έντασης στα Ίμια επιχειρεί να στήσει η Τουρκία


Παρά τα εσωτερικά της προβλήματα και την τελευταία πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκία συνεχίζει να έχει στραμμένο το βλέμμα της και στο Αιγαίο.

Σε ουρανό και θάλασσα οι Τούρκοι επιχειρούν να συντηρήσουν σε υψηλό επίπεδο σκηνικό έντασης είτε με παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και του FIR, ή με προσεγγίσεις τουρκικών σκαφών στα Ίμια.

Μάλιστα, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες τουρκικά ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν ότι στα Ίμια γίνεται… πόλεμος. Για τον οποίο υποτίθεται ότι ευθύνονται Έλληνες ψαράδες που… παραβιάζουν δήθεν τουρκικά ύδατα.

Κυκλοφορούν βίντεο στο διαδίκτυο τα οποία κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει να είναι πρόσφατα ή παλιά.

Το Haberler.com δημοσιοποίησε ένα τέτοιο βίντεο. Στο κείμενο που το συνοδεύει υποστηρίζει ότι υπήρξε σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια γιατί Έλληνες ψαράδες επιχείρησαν να αποβιβαστούν στις βραχονησίδες.Υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά

Τη Δευτέρα, τουρκικό αεροσκάφος τύπου CN-235 εισήλθε στο FIR Aθηνών πάνω από τη νήσο Παναγιά στις 17:58. Το αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη νήσο και εξήλθε του FIR στις 17.59.

Πηγή φωτογραφιών: haberler.com

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=566627&catID=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.