Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Συζητήθηκε στο δικαστήριο η αγωγή του Πλωτάρχη κατά του Γ. Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»


Συζητήθηκε χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, η αγωγή που είχε καταθέσει ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παν. Σταμάτης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου για τις πολυσυζητημένες προεκλογικές υποσχέσεις του, το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν».

Με την αγωγή του ο πλωτάρχης εν αποστρατεία ζητεί να υποχρεωθεί ο κ. Παπανδρέου να του καταβάλλει το ποσό των 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Ο κ. Σταμάτης ζητεί το ποσό αυτό ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που, όπως αναφέρει, του προκάλεσε ο κ. Παπανδρέου και για παράνομη προβολή της προσωπικότητας του λόγω των προεκλογικών του εξαγγελιών του πρώην πρωθυπουργού, που ουδέποτε τηρήθηκαν.

Κατά τη συζήτηση της αγωγής σήμερα, ο Σταμάτης ανέφερε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο, ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε τις παραπάνω δηλώσεις παρά το γεγονός ότι γνώριζε για το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Ερωτηθείς σχετικά από τον δικηγόρο του κ. Ιω. Μυταλούλη, ο κ. Σταμάτης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός εκτός του ότι είχε δηλώσει ότι "κυβερνάει μια διαφθαρμένη χώρα" γνώριζε για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας καθώς:

-Είχε ενημερωθεί από τον τότε διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο για την κατάσταση της χώρας.
- Είχε μιλήσει και με τον τότε ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ Ντομινικ Στρος Καν σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
-Είχε διατελέσει υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη.

Οι δικηγόροι του κ. Παπανδρέου, Γιάννης και Ηλίας Μανιάτης ρώτησαν τον κ. Σταμάτη εάν έχει στραφεί με μηνύσεις του και σε βάρος άλλων πολιτικών προσώπων. "Έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει ως το 2012 στο ΝΑΤΟ προσπαθείτε να τον βγάλετε γραφικό;" ήταν η απάντηση του κ. Σταμάτη.

Ακόμη, ο κ. Σταμάτης ανέφερε στο δικαστήριο πως εξαπατήθηκε από τις προεκλογικές οικονομικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου με αποτέλεσμα να τον ψηφίσει και ότι από το σύνολο της ομιλίας του στη ΔΕΘ αυτό που του είχε μείνει ήταν η αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι" λεφτά υπάρχουν", ότι θα μειώσεις τις εισφορές, κ.λπ.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.