Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Πλήρως αποκλεισμένο το Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)
Του Γιώργου Θεοχάρη

Συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα η σφοδρή χιονόπτωση στο με αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό του.

Σήμερα στάθηκε αδύνατο να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, καθώς η σφοδρή χιονόπτωση εμποδίζει πλήρως την ορατότητα στους καπετάνιους όλων των σκαφών.
Εάν δεν σταματήσει η χιονοθύελλα, θα είναι αδύνατον να ξαναρχίσουν οι συγκοινωνίες, παρότι η θάλασσα είνα ήσυχη.
Επιπλέον, αποκλεισμένες από τις χιονοθύελλες παραμένουν οι Καρυές, η Δάφνη, όλοι οι δρόμοι του Αγίου Όρους, όλες οι Μονές και όλα τα Κελλιά του.
Σε πολλές Μονές είναι αδύνατη η μετακίνηση ακόμη και στο εσωτερικό τους, από τον ένα χώρο στον άλλο.
Τέτοιας έντασης χιονοθύελλα είχε να δει το Άγιον Όρος από το 1995.
Το χιόνι κατά μέσο όρο έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο, ενώ σε πολλά σημεία ξεπερνά και τα 2 μέτρα.
Όλοι οι επισκέπτες είναι αποκλεισμένοι στις Μονές ή στα Κελλιά όπου τους βρήκε η σφοδρή χιονοθύελλα.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν έγιναν οι πανηγύρεις των Ιερών Μονών Κωνσταμονίτου (χθες: Αγίου Στεφάνου) και Σίμωνος Πέτρας (σήμερα: Αγίου Σίμωνος).
Όσοι προσκυνητές έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στο Άγιον Όρος αυτές τις ημέρες, θα πρέπει, πριν οποιαδήποτε κίνησή τους, να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Τροχαία, ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Λιμεναρχεία κ.λπ.) και τις Μονές που τους έχουν δεχθεί για φιλοξενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.