Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Ο “ξεπουπουλιασμένος αλβανικός αετός”. ¨Αρθρο του Στρατιωτικού συντάκτη Πάρι Καρβουνόπουλου

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Σχεδόν μια εβδομάδα ασχολούμαστε με την περίπτωση των επτά νεοσύλλεκτων στο Μεσολόγγι που έβγαλαν φωτογραφία σχηματίζοντας τον “αλβανικό αετό”. Το θέμα “πουλάει” κι εμείς οι δημοσιογράφοι το κρατήσαμε και το κρατάμε ψηλά στην επικαιρότητα.
Προφανώς και είναι θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά και να αντιμετωπιστεί ακόμη σοβαρότερα. Κι αυτό γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που μας προέκυψε! Δεκάδες φωτογραφίες “ξεθάφτηκαν” από το παρελθόν και μας υπενθύμισαν ότι το πρόβλημα υπήρχε αλλά δεν του δίναμε την πρέπεουσα σημασία.
Τώρα έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο και αντιμετωπίζουμε το θέμα περίπου ως άμεση εθνική απειλή. Ο αλβανικός εθνικισμός μπορεί σε βάθος χρόνου να αποτελέσει μια πραγματική απειλή για την Ελλάδα, αλλά αυτό εξαρτάται πρωτίστως από εμάς. Η αντιμετώπισή της θα  πρέπει να είναι σθεναρή,αποφασιστική αλλά και απολύτως ψύχραιμη.
Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα από τη χώρα που υπάρχει χάρη και στην Ελλάδα. Χώρα με ιστορία τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, στις σελίδες της οποίας δεν υπάρχουν ένδοξες στιγμές. Χώρα που έχει αποδεχτεί το ρόλο του “χρήσιμου εργαλείου” ΗΠΑ,Βρετανίας και Τουρκίας. Δεν είναι λίγο αλλά δεν λέει και τίποτα αν η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κατάσταση με σοβαρότητα κι όχι επιπόλαια.
Όσες ανοησίες κι αν γράφουν οι εκπρόσωποι των Αλβανών εθνικιστών θα πρέπει να γνωρίζουν -και το γνωρίζουν καλά- ότι τα σύνορα και οι χάρτες δεν αλλάζουν…με το facebook! Οι μεγαλοϊδεατισμοί και τα σχέδια για “μεγάλη Αλβανία” δεν υποστηρίζονται με προκλητικά αρθράκια και εθνικιστές ανοησίες. Όσες φορές επιχείρησαν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους εναντίον της Ελλάδας συνεργαζόμενοι πάντα με τις πιο σκοτεινές δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού έφαγαν για τα καλά τα μούτρα τους. Θα το ξαναπάθουν αν και όποτε το επιχειρήσουν και θα αναμένουν πάλι τους προστάτες τους για να πάρουν πάλι πίσω όσα χάνουν.
Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ,μέλος του ΝΑΤΟ, με στρατιωτική ισχύ που παρά την οικονομική κρίση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την Αλβανία που φτιάχνει στρατό με δωρεές από τον Ερντογάν. Το ξέρουν καλά στα Τίρανα…
Δεν θα αφήσουμε τον κάθε γραφικό εθνικιστή να κάνει άνω κάτω τη χώρα και τις ΕΔ. Η Ελλάδα έχει νόμους τους οποίους θα εφαρμόσει εναντίον οποιουδήποτε τους καταπατά. Τελεία και παύλα. Δεν πρέπει να “τσιμπάμε” στο δόλωμα του κάθε “κατσαπλιά” που δεν έχει να επιδείξει ούτε μια πράξη διαμαρτυρίας στο καθεστώς του Χότζα και τώρα παριστάνει το “κοκοράκι” των Βαλκανίων και φαντασιώνεται τη “Μεγάλη Αλβανία”.
Επίσης δεν πρέπει να αφήσουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας σε χρυσαυγίτικες λογικές και πρακτικές. Δεν θα αυτοκαταστραφούμε για να αποδείξουν κάποιοι ότι είναι “πατριώτες”. Πατριωτισμός και σβάστικες δεν πάνε ποτέ μαζί. Αντιθέτως μαζί, χέρι, χέρι πάνε οι αλβανοί εθνικιστές κι όσοι παριστάνουν τους εγχώριους αυτόκλητους σωτήρες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.