Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση του τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των εφέδρωνΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τους Αξιότιμους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας
ΘΕΜΑ: Αναφορικά με ζητήματα μετεκπαίδευσης και εξοπλισμού των εφέδρων
Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού το 2017 ανακηρύχθηκε Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. Η σημασία της εθνοφυλακής και της εφεδρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική στην πολεμική προπαρασκευή και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, με δεδομένη τη χαμηλή στελέχωση – επάνδρωση στο Στρατό Ξηράς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα ποσοστά συμμετοχής στις εκπαιδεύσεις που διεξάγονται στις Μονάδες Εθνοφυλακής είναι πολύ μικρά και η εκπαίδευση της εφεδρείας είναι ελλειμματική. Μεγάλος αριθμός εφέδρων δεν καλείται ποτέ για μετεκπαίδευση ή δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες διαταγές που αφορούν στη διάρκεια της εκπαίδευσης και τη συχνότητα κλήσης των εφέδρων, με αποτέλεσμα να είναι ανέτοιμοι να συνδράμουν στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Μονάδων.
Παράλληλα, ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μεγάλο μέρος των υλικών ένδυσης (αρβύλες, τζάκετ, στολές, κλπ), που προορίζονται για την ένδυση των εφέδρων σε περίπτωση επιστρατεύσεως, έχουν «αφαιρεθεί» από τις αποθήκες των Μονάδων Επιστρατεύσεως προκειμένου να διατεθούν σε Νεοσύλλεκτους, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα προμήθειας καινούργιου εξοπλισμού.
Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1.       Ποιο είναι το κονδύλιο που διατέθηκε τα έτη 2015 και 2016 για την μετεκπαίδευση των εφέδρων;
2.       Ποιο είναι το ποσό που προϋπολογίσθηκε για το 2017 για την μετεκπαίδευση εφεδρείας;
3.       Έχουν αφαιρεθεί υλικά από Αποθήκες Επιστρατεύσεως προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες Νεοσύλλεκτων; Αν ναι, σε τι  ποσοστά; Υπάρχει πρόβλεψη αναπλήρωσής τους;
4.       Ποια είναι η κατά μέσο όρο συχνότητα κλήσης των εφέδρων για μετεκπαίδευση; Πόσοι κλήθηκαν για μετεκπαίδευση 6 ημερών και πόσοι για μετεκπαίδευση 1 ημέρας τα έτη 2015 και 2016;
5.       Ποια είναι τα ποσοστά συμμετοχής των εθνοφυλάκων στις διεξαγόμενες εκπαιδεύσεις των Μονάδων εθνοφυλακής;
Ο Ερωτών Βουλευτής,
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.