Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Ενίσχυση του Στρατηγείου της Νάπολης


Το ζήτημα ενίσχυσης του Διακλαδικού Στρατηγείου της Νάπολης σε αναβαθμισμένη διοικητική δομή του συνόλου της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ (South Hub) ετέθη χθες σε στρατιωτικό επίπεδο, κατά τη Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ. Οπως είχε αποκαλύψει η «Κ» ήδη από τις 18/12, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ιταλίας και Ισπανίας κατέθεσαν τη συγκεκριμένη πρόταση η οποία στηρίζεται επί της αρχής της και από τις ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν το μεσογειακό μέτωπο ιδιαιτέρως κρίσιμο λόγω των πολλαπλών και ποικιλόμορφων απειλών που αναπτύσσονται στη νότια ευρωπαϊκή περιφέρεια. Η συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής, όπου η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη, συνεχίζεται και σήμερα και έχει ως κύριο αντικείμενο συζήτησης στην ημερήσια διάταξη τη στάση της Συμμαχίας έναντι της Ρωσίας.

Στην Αθήνα έγιναν γνωστές οι νέες τοποθετήσεις ανωτάτων αξιωματικών των Ε.Δ. σε κρίσιμα πόστα του στρατεύματος. Συγκεκριμένα, από τον Στρατό Ξηράς τοποθετούνται: ως γενικός επιθεωρητής Στρατού και Β΄ υπαρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Ν. Μανούρης, ως διοικητής της Α΄ Στρατιάς ο αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης, ως διοικητής ΑΣΔΥΣ ο αντιστράτηγος Κ. Βασιλειάδης, ως διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού ο αντιστράτηγος Γ. Καμπάς, ως Α΄ υπαρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Α. Νομικός, ως διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC ο αντιστράτηγος Δ. Μπίκος, ως επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ ο υποστράτηγος Κ. Φλώρος και ως διοικητής ΑΣΔΕΝ ο υποστράτηγος Ν. Μανωλάκος. Από το Πολεμικό Ναυτικό τοποθετούνται: ως αρχηγός Στόλου ο αντιναύαρχος Ι. Παυλόπουλος, ως διοικητής της Σχολής Εθνικής Αμυνας ο αντιναύαρχος Αλ. Διακόπουλος και ως διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού ο υποναύαρχος Ν. Καφέτσης. Από την Πολεμική Αεροπορία τοποθετούνται: ως αρχηγός ΑΤΑ ο αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης, ως υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιπτέραρχος Νικ.-Δημ. Χριστόπουλος, ως διοικητής ΔΑΥ ο υποπτέραρχος Θεμ. Μπουρολιάς και ως γενικός επιθεωρητής ΓΕΑ ο Χριστ. Σμυρλής. Στο Ανατ. Αιγαίο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα τουρκικά μαχητικά προχωρούσαν σε υπερπτήσεις ελληνικών νησιών. Χθες, δύο οπλισμένα τουρκικά F-16, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών από τα νότια της Χίου, πραγματοποίησαν στις 11.30 υπερπτήση σε ύψος 25.00 ποδιών άνωθεν της νησίδας Παναγιά στο σύμπλεγμα των Οινουσσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.