Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ




Παρουσία τοπικών αρχών και φορέων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού Παπαποστόλου Χαράλαμπου» στ’ Αφάντου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ, από τον Υποστράτηγο  Βασίλειο Κουκουλομάτη στον Ταξίαρχο Νικόλαο Χιονή.

Στην τελετή, η οποία έγινε χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θωμάς Σωτρίλλης, οι αντιπεριφερειάρχες Φιλήμωνας Ζανετίδης και Γιάννης Φλεβάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Γιαννακάκης,  πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εθνοφύλακες, έφεδροι αξιωματικοί και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.



Κατά τη διάρκεια της τελετής αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του απερχόμενου διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγου Βασίλη Κουκουλαμάτη, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που επιτεύχθηκε κατά την θητεία του και στα όσα παραδίδει στον νέο διοικητή και εξήρε την «ευρηματικότητα, την τεχνική κατάρτιση, την επιμονή και την εργώδη προσπάθεια των υπηρετούντων στη Μεραρχία και την επίτευξη υψηλού ποσοστού διαθεσιμότητας» με τα οποία κέρδισαν τον σεβασμό του.

Ειδικότερα ο Υποστράτηγος κ. Κουκουλομάτης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Νιώθω ιδιαίτερη υπερηφάνεια που η πατρίδα μου έκανε την ύψιστη τιμή να διοικήσω την 95 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής ενός εκ των πλέον Επίλεκτων Σχηματισμών του Στρατού μας.
Είχα την τύχη και την τιμή να διοικώ άξια στελέχη, άριστους επαγγελματίες, ικανούς μαχητές, στον καθημερινό αγώνα για την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μεραρχίας, την διαθεσιμότητα του κύριου υλικού και την διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Τιμώ ιδιαίτερα όλους τους άξιους προκατόχους μου για το έργο που συνετέλεσαν ώστε η ΑΔΤΕ να ευρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο και είμαι σίγουρος ότι σε πείσμα των καιρών και της οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας, η ανοδικη πορεία της Μεραρχίας “Διαγοριδών” θα συνεχιστεί.
Από την πρώτη ημέρα με την υψηλή επαγγελματική σας κατάρτιση, την ικανότητα σας στο χειρισμό πολύπλοκων οπλικών συστημάτων, την επιμονή και την εφευρετικότητα σας κερδίσατε την εμπιστοσύνη μου.



Με την ακρίβεια των πυρών, την γνώση της αποστολής σας, τον συγχρονισμό των κινήσεων, την άριστη γνώση του εδάφους στον Τομέα Ευθύνης σας, σε αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ασκήσεις, ημέρα και νύχτα μου επιβεβαιώνατε καθημερινά την τεράστια αποτρεπτική ισχύ της Μεραρχίας και αυξάνατε την αυτοπεποίθησή μου.

Με την ευρηματικότητά σας, την τεχνική σας κατάρτιση, την επιμονή σας, την εργώδη προσπάθεια σας για την συντήρηση του κύριου υλικού της Μεραρχίας και την επίτευξη υψηλού ποσοστού διαθεσιμότητας κερδίσατε τον σεβασμό μου.

Ανταποκριθήκατε πλήρως σε όλους τους έκτακτους ελέγχους επιχειρησιακής ετοιμότητας των μονάδων σας, από ιεραρχικά προϊστάμενα κλιμάκια και με γεμίσατε υπερηφάνεια.
Οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής μας δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες απειλές και σαφείς διεκδικήσεις Εθνικών Κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος για τις ικανότητές σας, την αποφασιστικότητά σας, την προσήλωση στην αποστολή σας και γνωρίζω πολύ καλά την απάντηση που θα δώσετε εάν απαιτηθεί σε όποιον μας υποτιμήσει».

Ο νέος διοικητής
Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του νέου διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου κ. Νικολάου Χιονή, ο οποίος αναφέρθηκε και στον βασικό άξονα της διοίκησης του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό της 95 Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής “Διαγοριδών”.



Με απόφαση της ηγεσίας αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα Δκτου της 95 ΑΔΤΕ αντικαθιστώντας τον Υποστράτηγο Κουκουλομάτη Βασίλειο ο οποίος επιτέλεσε εξαιρετικά σημαντικό σε ποσότητα και ποιότητα έργο σε δύσκολη περίοδο. Τον ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας για την πολύτιμη προσφορά του και του εύχομαι προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία, δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Είναι εξαιρετική η τιμή που μου έγινε να τοποθετηθώ ως Διοικητή στην 95 ΑΔΤΕ.
Αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση θεωρώ πρώτιστο χρέος να απονείμω τον οφειλόμενο χαιρετισμό στις Πολεμικές Σημαίες των Μονάδων και του Συγκροτήματος και να αποτίσω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς που έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία και την ανεξαρτησίας της πατρίδας μας.

Η υπάρχουσα απειλή επιβάλλει από όλους μας, συνεχή εγρήγορση, υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και θέληση προσφοράς, προκειμένου να είναι εμφανείς οι δυνατότητες της 95 ΑΔΤΕ για αποτροπή και να παρέχεται αίσθημα ασφαλείας και εχέγγυα επιτυχούς εκτέλεσης της αποστολής.

Πιστεύοντας ότι το προσωπικό αποτελεί το “κέντρο βάρους”, πρόθεσή μου είναι να ασκήσω διοίκηση “ανθρωποκεντρικού” χαρακτήρα, με σεβασμό στην προσωπικότητα του καθενός σας, αλλά και αυστηρότητα στην τήρηση των νόμων, των στρατιωτικών κανονισμών και της στρατιωτικής δεοντολογίας.

Το επιχειρησιακό περιβάλλον στο οποίο καλούμεθα να υλοποιήσουμε την αποστολή μας και οι σύγχρονες απαιτήσεις, επιβάλλουν για όλους μας:
• Ανάπτυξη πρωτοβουλίας
• Υψηλή επαγγελματική κατάρτιση
• Ικανότητα γρήγορσης και ορθής απόφασης
• Διορατικότητα, καινοτόμες σκέψεις και φαντασία
• Γνώση, συνεχή εξάσκηση και επανάληψη
• Δημιουργία πνεύματος αυτοπεποίθησης
• Συνεχή μέριμνα για το προσωπικό
• Διατήρηση αξιοπιστίας των οπλικών συστημάτων και μέσων που μας έχει εμπιστευθεί η πατρίδα
• Αξιοπρέπεια σε όλες τις εκδηλώσεις και πίστη στις αρχές και τις ηθικές αξίες
• Αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και σεβασμό στην κουλτούρα και την περιουσία της τοπικής κοινωνίας, αναπόσπαστα μέλη της οποίας είμαστε

Εχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που μου ανατίθεται και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ πλήρως έχοντας τη βοήθεια του Θεού και όλων σας.



Απώτερος στόχος είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες και ικανότητες του καθενός, ώστε να είμαστε σίγουροι και ασφαλείς ότι θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς όλες τις προκλήσεις.
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό προσωπικό, η περιοχή ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ αποτελεί περιοχή με υψηλούς εθνικούς, πατριωτικούς και παραδοσιακούς συμβολισμούς. Η παρουσία μας εδώ λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας έναντι κάθε απειλής, εμπεδώνει στους κατοίκους των νησιών μας το αίσθημα της ασφάλειας και τους επιτρέπει να αφιερωθούν στα ειρηνικά και δημιουργικά τους έργα.

Εύχομαι στον καθένα σας χωριστά ο μεγαλοδύναμος να χαρίζει ατομική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και ψυχική δύναμη».
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ
Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της 95 ΑΔΤΕ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSRcNiQGcPSQDV2rG4AGk8osgw1DrODkdrHmD0REm6Jg1s58m4fExt4qLj12Lv_Vhg7rBnK0KgUKN8dBTQ8MI2lDdJAgr6c_3T9nsFbBv2r3Q5AMsynOmwDn6RGZfgiDsKj2ftWzC4n00/s640/thumb_640.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgSRcNiQGcPSQDV2rG4AGk8osgw1DrODkdrHmD0REm6Jg1s58m4fExt4qLj12Lv_Vhg7rBnK0KgUKN8dBTQ8MI2lDdJAgr6c_3T9nsFbBv2r3Q5AMsynOmwDn6RGZfgiDsKj2ftWzC4n00/s72-c/thumb_640.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/95_24.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2017/01/95_24.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy