Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Ο Ταξίαρχος Γεώργιος Υφαντής παρέλαβε τη διοίκηση της 4ης Μεραρχίας Πεζικού (pics,vid)


Με το καθιερωμένο στρατιωτικό τυπικό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 στον χώρο του Στρατοπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στην Τρίπολη η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της IV Μεραρχίας. Νέος διοικητής ανέλαβε ο Ταξίαρχος Γεώργιος Υφαντής.
Ο παραδίδων διοικητής της ∆ΙΚΕ (ΙV ΜΠ) Αντιστράτηγος Βασίλειος Δοκµετζόγλου αποχώρησε από τη διοίκηση της Μεραρχίας και αποστρατεύεται ύστερα από 38 έτη υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο απερχόμενος διοικητής της Μεραρχίας ανέφερε ότι όταν ανέλαβε πριν από έναν χρόνο, έθεσε στόχους για την άρτια λειτουργία της μονάδας και της εσωτερικής λειτουργίας των μονάδων.
Όπως ανέφερε, φεύγει με τις καλύτερες των αναμνήσεων από την παρουσία του στη Μεραρχία.
Ο νέος διοικητής Γεώργιος Υφαντής τόνισε πως θα διοικήσει με βάση τα όσα ορίζονται από τους στρατιωτικούς κανόνες, ενώ σημείωσε ότι έχουν σημασία οι ανθρώπινες σχέσεις και η επικοινωνία.  Πρώτιστα, όπως ανέφερε κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, είπε ότι θεωρεί χρέος και καθήκον να απευθύνει χαιρετισμό στις ένδοξες σημαίες των ιστορικών
Συνταγμάτων και να απονείμει τιμές στους πεσόντες. Τόνισε ότι θεωρεί τιμή την παραλαβή της διοίκησης από τον αντιστράτηγο Βασίλειο Δοκμετζόγλου.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Έφη Καστραντά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.