Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΙΜΙΑ 21 χρόνια μετά: Το ρεπορτάζ του Π. Καρβουνόπουλου στο Militaire.gr που όλοι πρέπει να δουν

Ένας Αξιωματικός του ΠΝ που έζησε την κρίση των Ιμίων από τη πρώτη στιγμή της κλιμάκωσής της μέχρι και το τέλος της, εκεί που δύσκολες αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν το επόμενο δευτερόλεπτο,μιλά για πρώτη φορά. 21 χρόνια μετά από εκείνη τη μεγάλη και δύσκολη νύχτα της 30ης προς 31η Ιανουαρίου, ο Αντιναύαρχος ε.α Σπύρος Δροσουλάκης, διηγείται όσα έζησε μέσα στο γραφείο του τότε Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Στάγκα.
Μιλά για όλα:
•Για τις πληροφορίες που έρχονταν από την Ουάσινγκτον κι έκαναν λόγο για τουρκική απόβαση στο Φαρμακονήσι
•Αποκαλύπτει την άγνωστη και πραγματικά δραματική ιστορία του σήματος που έστειλε προς τα πληρώματα του Στόλου ο Α/ΓΕΝ. Το έγραψε με τα χέρια του και όταν ο Αντιναύαρχος Στάγκας πήγε να το υπογράψει, μια σύμπτωση λειτούργησε ως “προφητεία” για τα τραγικά που συνέβησαν λίγες ώρες μετά.
•Εκτιμά τι θα συνέβαινε αν οι εντολές που δίνονταν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο Στόλο ήταν διαφορετικές. Θα πηγαίναμε σε πόλεμο ή σε μια ελεγχόμενη κλιμάκωση που θα οδηγούσε όμως σε εκτόνωση της κρίσης;
•Μιλά για το ΚΥΣΕΑ που επί της ουσίας δεν συνεδρίασε ποτέ
•Επιβεβαιώνει ότι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία λειτούργησαν σε δύο παράλληλες γραμμές που δεν “συναντήθηκαν” ποτέ!
•Μιλά ανοιχτά για τη πτώση του ελικοπτέρου του ΠΝ στα Ίμια. Απαντά στο ερώτημα αν έπρεπε τελικά να γίνει αυτή η αποστολή με το μεγάλο ρίσκο ή όχι.
•Δίνει απάντηση για τις ευθύνες και τέλος επισημαίνει ότι από εκείνη τη κρίση δυστυχώς δεν μάθαμε τίποτα.
Δείτε όλη τη συνέντευξη στο βίντεο  του militaire.gr ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.