Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Αυτός είναι ο νέος Διοικητής 1ης Στρατιάς


Ο μέχρι σήμερα Διευθυντής της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, είναι ο νέος Διοικητής 1ης Στρατιάς.

Γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Παρακολούθησε όλα τα σχολεία του Πυροβολικού, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι απόφοιτος, επίσης, του Βασικού Τμήματος της Σχολής Πυροβολικού και της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στις Στρατηγικές Σπουδές του Πανεπιστημίου HULL του Ηνωμένου Βασιλείου.
Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες Πυροβολικού από όλες τις θέσεις, ως εκπαιδευτής και επιτελής στο Γραφείο Μελετών της Σχολής Πυροβολικού και ως επιτελής στο ΓΕΕΘΑ. Επίσης, έχει υπηρετήσει στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (UNIKOM) στο ΚΟΥΒΕΪΤ – ΙΡΑΚ και ως επιτελής στη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει διοικήσει την 194η Μοίρα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS) και την 156η Αυτοκινούμενη Μοίρα Μέσου Πυροβολικού PzH. Διετέλεσε Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού ΓΕΣ, ενώ πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ. Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό και καθήκοντά του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις, καθώς και το μετάλλιο των Ηνωμένων Εθνών. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.