Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ 176 NATO MC
Από 17 έως 18 Ιανουαρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ συμμετείχε στην 176η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ (Military Committee in Chief of Staff Session– MC/CS), στις Βρυξέλλες.
Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στη σύνοδο αφορούσαν:
·                     Στην προετοιμασία των προσεχών συνόδων του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο ΥΠΑΜ και κορυφής.
·                     Στην εξέταση του ευρύτερου περιβάλλοντος ασφαλείας της συμμαχίας.  
·                     Στην προαγωγή της διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ.
·                     Στην εξέλιξη της επιχείρησης «RESOLUTE SUPPORT».
·                      Στην εξέταση της περιοχικής συμμαχικής συνεργασίας με τις χώρες-μέλη του «Μεσογειακού Διαλόγου» (Mediterranean Dialogue) καθώς και στην προοπτική της αμφίπλευρης στρατιωτικής συνεργασίας που θα πρέπει να αναπτυχθεί.
·                     Στην ανάλυση του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ουκρανία και στην Γεωργία.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τις τοποθετήσεις του επισήμανε:
·                     Την απαίτηση ανταπόκρισης της δομής διοίκησης της συμμαχίας  στο δυναμικά εξελισσόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον, καθώς η δομή διοίκησης αποτελεί το θεμέλιο της συνοχής του ΝΑΤΟ.
·                     Την ανάγκη ενίσχυσης, ειδικότερα, της συμμαχικής δομής διοικήσεως στην νότια πτέρυγά της, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητάς της, καθώς διαθέτει το πλεονέκτημα δημιουργίας αυξημένων κινήτρων σε χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν τις αυτές προκλήσεις ασφαλείας και κατά συνέπεια παρέχει την δυνατότητα συμπληρωματικότητας δράσεων και ειδικών συνεργασιών.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ χαιρέτισε την συνεργασία του ΝΑΤΟ με τις χώρες του «Μεσογειακού Διαλόγου», επισημαίνοντας ότι παρέχει την δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών και ενιαίων δράσεων στην αντιμετώπιση κοινών απειλών. 

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τους ομολόγους του, τον επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο (ΜΑΒΑΣ), Πληρεξούσιο Υπουργό Α’ κ. Λαμπρίδη Σπύρο,  καθώς και με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Supreme Allied Command Europe-SACEUR), General Curtis Scaparrotti, τον Ανώτατο Διοικητή Μετασχηματισμού της Συμμαχίας (Supreme Allied Command Transformation-SACT), General Denis Mercier, και τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής (Chairman of the Military Committee-CMC), Genaral Petr Pavel.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.