Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Ρωσικά αεροπλάνα υποστήριξαν τον τουρκικό στρατό ενώ τον κυνηγούσε το ISIS
Η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε την Κυριακή αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη συριακή πόλη Αλ Μπαμπ, παρέχοντας αεροπορική υποστήριξη στον τουρκικό στρατό που πολιορκεί την κατεχόμενη από το ISIS πόλη.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ένα σμήνος αποτελούμενο από ρωσικά SU-24 και SU-34 πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές υποστηρίζοντας τις τουρκικές χερσαίες δυνάμεις και κατέστρεψαν αρκετούς στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Παρά την αεροπορική υποστήριξη από τους Ρώσους, ο τουρκικός στρατός δεν κατάφερε να κρατήσει τις θέσεις του στο νοσοκομείο Αλ Φαρούκ και στον λόφο Αλ Ακίλ και τράπηκε σε φυγή κυνηγημένος από το Ισλαμικό Κράτος.
Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν θέτει ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα στις «υπηρεσίες» του Ερντογάν.
Πολλοί δικαιολογούν αυτή τη συμπεριφορά του Πούτιν λέγοντας ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο συμφέροντα. Λησμονούν αυτοί ότι οι πραγματικά μεγάλες δυνάμεις πέρα από συμφέροντα έχουν και τιμή. Η τιμή τους είναι που εμπνέει σεβασμό στους συμμάχους και τρόμο στους αντιπάλους.
Η τιμή του Πούτιν ποια ακριβώς είναι; Να συντρέχει τον Ερντογάν ως φίλο και σύμμαχο μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το kranosgr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα

kranosgr@gmail.com

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.